Baciću ti bombu kad izađem! Drama na izlasku iz sudnice u Beranama, optuženi pretio sutkinji

26.03.2024

18:03

0

Osumnjičeni E. A. iz Berana optužen je za više krivičnih dela

Baciću ti bombu kad izađem! Drama na izlasku iz sudnice u Beranama, optuženi pretio sutkinji
Ilustracija - Copyright RINA

Nakon što su pripadnici policije u Beranama uhapsili muškarca E. A. iz ovog grada koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti zbog sumnje da je pretio sutkinji Osnovnog suda u Beranama, oglasilo se i Udruženje sudija.

Oni navode da su se pretnje dogodile prilikom izlaska okrivljenog iz sudnice.

- Udruženje upoznaje javnost da je nakon izlaska iz sudnice, u prisustvu ovlašćenih policijskih službenika, okrivljeni u postupku koji se vodi pred tim sudom izjavio da će baciti bombu jednoj sutkinji Osnovnog suda u Beranama, kada izađe iz zatvora. Ovakvom izjavom ozbiljno je ugrožena bezbednost i integritet te sutkinje, što nipošto ne sme proći neopaženo i nekažnjeno - potvrđeno je u Udruženju sudija za RINU.

Ističu da se bezbednosti sudija ne posvećuje dovoljna pažnja i dodaju da se čestim neprimerenim izjavama stvara ambijent na javnoj sceni da sudovi neće pružiti adekvatnu zaštitu usled neznanja ili korupcije.

- To izaziva revolt i može dovesti do nesagledivih posledica za sudiju, za građanina, a samim tim i za društvo. I ne treba da čudi da pojedinac pomisli kako je prihvatljivo pretiti sudiji kada se uzme u obzir narativ koji se stvara na crnogorskoj javnoj sceni povodom rada sudova i sudija - poručili su oni.

Osumnjičeni E. A. iz Berana optužen je za više krivičnih dela.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike