Drama u Trebinju: Učenik iz Bileće pretio pokoljem u školi

15.03.2024

10:27

0

Maloletnik (17) uhapšen zbog terorizma u pokušaju

Drama u Trebinju: Učenik iz Bileće pretio pokoljem u školi
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policijski službenici PU Trebinje, danas su Republičkom javnom tužilaštvu predali maloletnika iz Bileće koje se sumnjiči da je počinilo krivično delo terorizam u pokušaju. On je na društvenim mrežama pretio pokoljem u jednoj srednjoj školi.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je da maloletno lice uhapšeno zbog krivičnog dela terorizma u pokušaju. Objasnio je da je maloletnik uhapšen sinoć u 19 sati i predat je na dalje postupanje nadređenom tužilaštvu.

Načelnik je rekao da su policijski službenici došli do operativnih saznanja da jedna ili više osoba, priprema teroristički akt na srednju školu na području grada Trebinja.

- Odmah po saznanju, obavešteno je posebno Odeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminaliteta i najtežeg oblika privrednog kriminaliteta pod čijim nadzorom su sprovedene određene istražne radnje. Radnje koje su sprovedene dovele su nas do osobe iz Bileće za koje se sumnjiči da je počinilo navedeno krivično delo -. rekao je Laketa.

Podsetimo, i jutros u 2.32 sata podgorička srednja škola "Vaso Aligrudić" dobila je preteći mejl u kojem se navodi da će "u petak 15.03.2024. godine doći do bloka škole sa tri granate, pištoljem i mitraljezom."

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike