Skandalozna odluka: Očuh polno uznemiravao dečake, majka ih tukla - od suda dobili samo uslovne kazne!

05.03.2024

18:00

0

Oboje su negirali optužbe, očuh je tvrdio da su to izmišljotine bivšeg supruga i majke njegove sadašnje supruge

Skandalozna odluka: Očuh polno uznemiravao dečake, majka ih tukla - od suda dobili samo uslovne kazne!
IIustracija - Copyright Profimedia

Uslovne kazne od godinu dana nepravosnažnom presudom dobili su očuh (42) i njegova supruga (35) iz Hrvatske zbog polnog uznemiravanja i povrede detetovih prava dvojice dečaka ne starijih od 10 godina.

Skandalozna je to presuda sa suda u Dalmaciji koji je utvrdio kako će takva kazna "uticati na okrivljene da se ubuduće klone činjenja krivičnih dela", a kao olakšavajuću okolnost sudija je naveo neosuđivanost okrivljenih, dok posebne okolnosti, kako piše u presudi, sud nije pronašao.

U istom spisu piše kako je sudska veštakinja utvrdila da su dečaci zbog svega razvili anksioznost, posttraumatski stres i zaokupljenost polnošću te je jedan od njih morao ići kod stručnjaka mentalnog zdravlja.

Kako piše u optužnici, majka je znala za polno uznemiravanje dečaka, ali nije ništa učinila, iako su joj se deca poverila. Rekla im je da o tome nikome ne govore, uz to ih je verbalno i fizički napadala, vređala ih je i udarala kutlačom i kaišem te nije brinula o njihovom zdravlju i školovanju, već je negu prepustila svojim roditeljima.

Oboje su negirali optužbe, očuh je tvrdio da su to izmišljotine bivšeg supruga i majke njegove sadašnje supruge, a majka dečaka tvrdi da nije bila prisutna bilo kakvim radnjama polnog uznemiravanja niti da je imala saznanja o tome.

Sud je zaključio da su okrivljeni supružnici krivi za krivična dela koja im se stavljaju na teret na temelju iskaza bivšeg supruga okrivljene, njene majke i sudske veštakinje.

Okrivljeni moraju platiti i po 518 evra sudskih troškova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24seda.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike