Novi detalji svirepog ubistva Saše iz Doboja: Kum otkrio do sada nepoznate informacije o zločinu

18.02.2024

22:36

1

Kako on kaže, za sve godine njegovog drugog braka, samo mu je možda dva ili tri puta rekao da nešto ne valja

Novi detalji svirepog ubistva Saše iz Doboja: Kum otkrio do sada nepoznate informacije o zločinu
Copyright Tanjug/Printskrin/facebook

Mario Bašić, kum Saše Kulišića koji je ubijen krajem januara u Doboju, otkrio je nepoznate detalje iz njegovog života koji bacaju novo svetlo na slučaj koji je šokirao region.

Čovek koji o ovom slučaju, kako se ispostavilo, zna mnogo više je Mario Bašić iz Slavonskog Broda, Sašin kum i dugogodišnji prijatelji i poslovni partner.

- Ništa mi nije dužan taj čovek, ništa mu nisam dužan, moralno i ljudski smo se zadužili. Kroz sve smo prošli skupa, bili smo najveći prijatelji. Bio je sa mnom i kada sam tonuo i kad sam se dizao, a i ja uz njega. Znači, bili smo jedan uz drugog - rekao je Mario za Telegraf.

Tanjug/Video
 

Tim rečima je Mario Bašić počeo da priča nepoznate detalje o Saši, ali i njegovoj ženi i ćerki koje su osumnjičene za smrt svog supruga, odnosno oca.

Na konstataciju da je Sašina ćerka iz prvog braka, Tamara, za Telegraf rekla da je njen otac najviše voleo baš ćerku koja je, kako se ispostavilo, sada među osumnjičenima za njegovu smrt, Mario je izjavio da je to tačno.

- Trudio se da ima sve što joj treba. Svuda ju je vodio sa sobom. Radila je s njim poslove oko kupovine i prodaje automobila, čišćenja vozila, bavila se onlajn licitacijama, slala i primala mejlove... On joj je uredno plaćao za sve to, usađujući joj radne navike. Bila mu je miljenica, kaže Mario koji je Sašu poznavao 26 godina.

Ali, kada je došlo do najgoreg, on, brat i supruga su počeli da "premotavaju film u glavi". Tada su kockice počele drugačije da se uklapaju, u stravični mozaik ubistva iz pobuda koje je teško objasniti.

Profimedia/Facebook
 

- Saša je imao mnogo više para nego što se misli. Ne bi ona ostala bez para tako brzo i lako, bez i da on dalje zarađuje. Saša je ceo život vredno radio, bio je radoholik. Milion puta smo znali da mu kažemo da uspori malo, da se provodi, ali on nije bio kafanski i rasipnički tip. Baš je voleo da radi. U njegovoj kući je nakon ubistva pronađeno mnogo novca, a na računima je imao kudikamo više. Takođe, onaj momak koji je uhapšen, slikao se sa novcem za koji tvrdim da je Sašin i te slike postavljao po društvenim mrežama. A da li je baš novac motiv... Pa, izgleda, ali će istraga pokazati - rekao je Mario.

"Delovao je izgubljeno..."

Kako on kaže, za sve godine tog njegovog drugog braka, samo mu je možda dva ili tri puta rekao da nešto ne valja.

- Delovao je izgubljeno, kao da nije ovde... A onda je i glava počela da mu otiče. Pitali smo ga milion puta da li je dobro, kako se oseća, savetovali ga da mora da ode kod lekara... A on, kakav je bio, ni da čuje! Jedva je na kraju prelomio i otišao na preglede. Posle mi je rekao, kada sam ga ponovo video u tom čudnom stanju, da je bio kod lekara, da mu je rekao da je dobro, da mu je i krvna slika dobra, priča Mario i dodaje da je Saša, kako on veruje, 7. oktobra pod dejstvom lekova sleteo s puta kada se iz Slavonskog Broda vraćao za Doboj - naveo je on. 

Printscreen/Facebook/Nezavisne novine
 

- Mislim da je to bio ključni momenat, presudna odluka. Nedugo posle te odluke je ubijen. Da je otišao na toksikološke analize i da su otkrili da je trovan - rekao je Mario.

Nažalost, nekoliko dana posle toga je ubijen, tako da ta analiza i njeni rezultati, kao i ono što bi posle toga usledilo, ostaju u domenu poznatom kao "šta bi bilo da je bilo", konstatovali su Mario i njegova supruga i brat.

Više puta pozajmljivao njegov automobil 

Mario je za Telegraf ispričao i da je Saša od njega pozajmljivo u više navrata "reno fluens", a onda dodao zabrinjavajuću informaciju.

- Taj automobil ima GPS. Nakon što mi je Saša rekao da ima probleme s Andreom, ali i zbog stanja u kom je bio, pogledao sam podatke sa GPS-a. Znao sam da je Andrea vozila taj automobil. Video sam kuda se kretala, po auto-putu, išla do benzinskih pumpi... Verujem da se tamo viđala s onim Draženom - uveren je Mario, koji na sve to dodaje jedan šokantan detalj:

Printscreen
 

- Na GPS-u je pisalo da je na jednom delu puta automobil teran 195 kilometara na sat. Andrea mi je rekla da je vozila ćerke, a kada sam je suočio s tom informacijom odgovorila je da se zanela. Rekao sam joj da ona nije dobar vozač i da to više nikada ne radi.

Podsetimo, telo Saše Kulišića pronađeno je 30. januara u šumi, kraj izletišta Preslica u Doboju, a ni posle 18 dana ovaj slučaj ne prestaje da intrigira javnost. 

Povodom njegovog ubistva uhapšeni su Andrea K. (34) i njen navodni ljubavnik Dražen L. (19), a kao treća osumnjičena osoba u slučaju ovog svirepog zločina označena je niko drugi do Sašina 14-godišnja ćerka.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike