Vršnjačko nasilje u Tuzli! Grupa učenika pretukla maloletnika u školi: Pretili da će ga izbosti, roditelji uplašeni

13.02.2024

23:10

0

Prema rečima neimenovanog izvora, nesretnog mladića su tukli šakama i nogama, nazivali su ga pogrdnim imenima, psovali, bacali su ga o zid

Vršnjačko nasilje u Tuzli! Grupa učenika pretukla maloletnika u školi: Pretili da će ga izbosti, roditelji uplašeni
Ilustracija - Copyright Profimedia/Googlemap

Novi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se juče u Srednjoj mašinskoj školi u Tuzli.

U toku dnevne smene, oko 13 sati, grupa od tri četiri maloletna učenika napala je braću blizance iz istog razreda i tom prilikom pokušali su ih ugurati u školski WC, saznaje TuzlaL!VE.ba, a prenosi Srpskainfo.

Kako se nezvanično saznaje, jedan od napadnutih učenika je uspeo da se izvuče i pobegne, dok su drugog pretukli.

Prema rečima neimenovanog izvora, nesretnog mladića su tukli šakama i nogama, nazivali su ga pogrdnim imenima, psovali, bacali su ga o zid, te je u jednom trenutku izgubio svest. Posle su mu pretili da će ga izbosti ukoliko policiji ili bilo kome drugom kaže za događaj.

Povrede u predelu glave i po telu neimenovanog maloletnog učenika konstatovao je dežurni lekar Doma zdravlja Tuzla, gde su mladića, koji će za mesec dana biti punoletan, radi ukazivanja pomoći doveli uplašeni roditelji. Nakon pregleda žrtva nasilnika iz četvrtog razreda škole upućena je na Kliniku za psihijatriju.

Ovim povodom direktorka Srednje mašinske škole u Tuzli, Nihadu Šećerbegović, potvrdila je da je upoznata sa slučajem vršnjačkog nasilja.

– O svemu sam upoznata, kao i naš pedagog i razredni starešina. Slučaj je prijavljen MUP-u i bolnici Gradina. Poduzimamo sve što predviđeno u ovakvim slučajevima, ali ne bih o ovome govorila telefonom – kazala je Šećerbegović.

Portparolka MUP-a TK, Adnana Sprečić, takođe je potvrdila da je prijavljen slučaj napada na učenika u Srednjoj mašinskoj školi u Tuzli.

– U ovom trenutku Uprava policije MUP-a TK može potvrditi samo da je od strane dežurnog lekara Doma zdravlja Tuzla prijavljen slučaj nanošenja telesnih povreda maloletnom učeniku. Policijski službenici poduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili okolnosti pod kojima su učeniku spomenute škole nanesene povrede – izjavila je portparolka Sprečić.

Portal TuzlaL!VE.ba nezvanično saznaje da su roditelji pretučenog mladića veoma uplašeni da bi napadači mogli ostvariti pretnju i ponovo, ovoga puta još teže, povrediti njihove sinove.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike