Pogledajte lice ubice sa službenom MUP-a: On je pucao u vlasnicu lokala (FOTO)

08.02.2024

16:26

0

Autor: 24sedam

Policajac pucao iz službenog "gloka"

Pogledajte lice ubice sa službenom MUP-a: On je pucao u vlasnicu lokala (FOTO)
Copyright Printscreen/Tik Tok

Elvis Ćustendil (51), koji je sinoć u tržnom centru u Tuzli ubio Amru Kahrimanović (52), pucao je iz službenog pištolja "glok". 

Policija je, posle medijskih natpisa da se ubica iz tržnog centra u Tuzli lečio zbog psihičkih problema, objasnila da nemaju zvanično takva saznanja. Direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman podvukao je da su pregledi u MUP-u retki jer su skupi tako da ne mogu da znaju ko ima zdravstvenih problema i da li odlazi kod lekara.

Foto:Avaz
Osumnjičeni Elvis Ćustendil

 

- Pregledi su skupi. Poslednji pregled kojem sam ja prisustvovao rađen je 1993. godine, a već sam 32 godine u MUP-u. Od 2018. godine kako sam rukovodilac u policiji želeli su da me smene jer sam pokušavao da organizuje lekarski pregled, ali nisam naišao na razumevanje u pogledu finansijskih sredstava. Uspeo sam tek 2022. godine da obezbedim novac za lekarski pregled 300 pripadnika jedinice za javni red i mir i jedinice za podršku - objasnio je danas direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman.

Prvi čovek Uprave policije je naveo da je ubica, koji je uhapšen ispred svoje zgrade, bio policijski službenik 30 godina. Počeo je radio kao policajac za rad u zajednici, prešao u mlađeg inspektora i onda pomoćnika u policijskoj stanici, a poslednje radno mesto bilo mu je službenik u operativnom centru MUP-a.

- Ne raspolažemo saznanjima da je Ćustendil imao konflikte i probleme s kolegama. Zvanično nikada nije prijavljen. On je 2020. godine bio disciplinski kažnjen za povredu službene dužnosti jer je pod uticajem alkohola napravio saobraćajnu nezgodu... Bio je u tom objektu poslednjih meseci, nemamo nikakvih prijava da je bilo kad pravio probleme - kazao je Korman.

U trenutku zločina Ćustendil je bio na godišnjem odmoru, a pištolj je morao da ostavi u stanici policije. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike