Direktor policije o ubici iz tržnog centra: Pijan je i ranije pravio probleme

08.02.2024

15:07

0

Pijan učestvovao i u saobraćajnoj nesreći

Direktor policije o ubici iz tržnog centra: Pijan je i ranije pravio probleme
Dževad Korman - Copyright Dževad Korman, Printscreen/YouTube/RTV 7 Tuzla/Tik Tok

Direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman objasnio je da je pripadnik MUP-a Elvis Ćustendil (51) sinoć u tržnom centru u Tuzli ubio Amru Kahrimanović (52) hicima iz službenog pištolja "glok". U tom trenutku, oružje nije smeo da ima jer je bio na godišnjem odmoru i da je pištolj morao da ostavi u stanici policije.

Prvi čovek Uprave policije je naveo da je ubica, koji je uhapšen ispred svoje zgrade, bio policijski službenik 30 godina. Prvo je radio kao policajac za rad u zajednici, zatim mlađi inspektor, pa kao pomoćnik u policijskoj stanici, a poslednje radno mesto, u trenutku zločina, bilo je službenik u operativnom centru MUP-a.

Korman ističe da nikada nisu dobili nikakve zvanične informacije o tome da je Ćustendil problematičan, kao i to da kolege ne mogu da veruju da je počinio ubistvo.

- Ne raspolažemo saznanjima da je imao konflikte i probleme s kolegama. Zvanično nikada nije prijavljen. On je 2020. godine bio disciplinski kažnjen za povredu službene dužnosti jer je pod uticajem alkohola napravio saobraćajnu nezgodu... Bio je u tom objektu poslednjih meseci, nemamo nikakvih prijava da je bilo kad pravio probleme - kazao je Korman.

Ćustendil je u Amrin lokal došao s prijateljima s kojima je pio. Sat pre ubistva dogodio se incident u lokalu, zbog čega je pozvao policiju jer je jedan od njegovih "kolega" s kojima je sedeo narušao javni red i mir.  Ćustendil je, naime, zvao policajce da dođu i inervenišu, što su oni i uradili i izveli muškaraca iz tržnog centra. On je zatim nastavio da pije. Potom su usledili hici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike