Predsednik opštine Pljevlja odlučio: Komisija intenzivno proverava sve diplome zaposlenih u javnom sektoru!

04.02.2024

13:35

0

Pljevlja su za sada prva i jedina opština koja sprovodi ovaj proces

Predsednik opštine Pljevlja odlučio: Komisija intenzivno proverava sve diplome zaposlenih u javnom sektoru!
Copyright Foto: RINA

Pred kraj prošle godine afera lažne diplome poput zemljotresa zatresla je Crnu Goru, a po svemu sudeći strasti se ne smiruju ni u novoj 2024. Predsednik opštine Pljevlja, dr Dario Vraneš, rešio je da bar na teritoriji svoje lokalne samoprave stane na kraj ovoj negativnoj pojavi.

Na njegovu inicijativu, formirana je šestočlana komisija koja će da proveri sve fakultetske i srednjoškolske diplome u javnom sektoru i svim preduzećima u Pljevljima čiji osnivač je lokalna samouprava.

- Sve diplome će biti proverene, a najveća pažnja biće usmerena na diplome sa privatnih fakulteta dobijene nakon 2006. godine. Svaka sumnjiva diploma će biti prosleđena nadležnim organima od kojih očekujemo brzo i efiksano delovanje, a ne moram ni da napominjem da će osoba čija diploma ne bude validna dobiti otkaz, rekao je za RINU predsednik opštine Pljevlja dr Dario Vraneš.

On naglašava da u ovom procesu ne sme i neće biti privilegovanih ni po kakvom osnovu, kao i da će sve diplome biti proverene.

Foto: RINA
 

- Komisiji sam rekao da počnu od moje diplome, a onda da krenu dalje, dodaje Vraneš.

Rad komisije biće transparantan, a pozivaju se i građani da ukoliko imaju određena saznanja o lažnim diplomama da to i anonimno prijave putem mejla kabineta predsednika [email protected] ili putem telefona na broj 052/321-305.

- Lažnim diplomama se mora stati u kraj. To donosi velike probleme u funkcionisanju lokalnih samouprava. Postoji veliki broj zaposlenih, izdvajaju se ogromna sredstva za njihove plate, a u suštini nemamo stručnjaka iz te oblasti. Stoga je jako važno potpuno iskoreniti lažne diplome, ne samo u Pljevljima nego u čitavoj Crnoj Gori. Stoga, pozivam sve svoje kolege da sprovedu ovu akciju, ističe prvi čovek opštine na severu Crne Gore.

Pljevlja su za sada prva i jedina opština koja sprovodi ovaj proces. Komisija već intenzivno radi na proveri diploma nekoliko dana, a očekuje se da će proces biti potpuno završen za nekoliko meseci.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike