Dobrosavljević o političkoj situaciji u Crnoj Gori:Zapad otpisao DPS jer su bliski kokainskim krugovima, promenilo se geopolitičko okruženje

01.02.2024

21:01

0

Kako ističe DPS je grupacija koja je blisko vezana sa narkokartelima što je smetalo i Zapadu i to je razlog zašto DPS više nije miljenik u tim istim krugovima

Dobrosavljević o političkoj situaciji u Crnoj Gori:Zapad otpisao DPS jer su bliski kokainskim krugovima, promenilo se geopolitičko okruženje
Vladimir Dobrosavljević - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Kada je reč o političkoj situaciji u Crnoj Gori, istoričar i kolumnista Vladimir Dobrosavljević ocenjuje u razgovoru za Srpsku radio televiziju da izbor predsednika Skupštine Andrije Mandića ima mnogo više veze sa geopolitičkim okruženjem.

- Dakle činjenica da kako je krenuo i sukob na Bliskom istoku, odvuku na drugu stranu. Od početka sukoba negde procena njihova je bila da im ne treba stvaranje novih žarišta.- isitče Dobrosavljević

Kaže da u Crnoj Gori postoji jednostavan izbor. Kako ističe DPS je grupacija koja je blisko vezana sa narkokartelima što je smetalo i Zapadu i to je razlog zašto DPS više nije miljenik u tim istim krugovima. 

Printscreen/Tanjug
 

- Dakle suviše su bili bliski tim kokainskim krugovima, to je njhova logika razmišljanja na Zapadu - kaže Dobrosavljević.

Glavni razlog je, kako zaključuje to što su zapadni saveznici procenili da nije potrebno stvaranje novih žarišta niti sukoba već rešavanje i smirivanje tenzija.

A kako dodaje sa druge strane imali su predstavnike Srba za koje stalno ima ta vrsta targetiranja i stigmatizacije kako su oni bliski Beogradu i zvaničnoj Moskvi, Rusiji, kako su oni remetilački faktor.

- Zapravo onda se pokaže da su to ljudi koji su potpuno ukorenjeni u sve vrste liberalne demokratije, slobodnih institucija i svega onoga što su makar načelno još uvek u prednosti, zaključuje Dobrosavljević. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike