Užas u Sloveniji: Moldavac divljao i napao bolničare, pa umro na putu ka psihijatrijskoj bolnici!

23.01.2024

17:45

0

Uzrok smrti državljanina Moldavije još nije utvrđen

Užas u Sloveniji: Moldavac divljao i napao bolničare, pa umro na putu ka psihijatrijskoj bolnici!
Ilustracija - Copyright FOTO TANJUG/ FOTO STA/ BOSTJAN PODLOGAR

Državljanin Moldavije umro je tokom vožnje ambulantnim vozilom na putu ka psihijatrijskoj klinici u Ljubljani, preneli su danas lokalni mediji. Naime, nakon što je Moldavac zapretio i napao bolničare, vozilo se zaustavilo i intervenisala je policija, ali on je izgubio svest i preminuo uprkos pokušajima reanimacije, prenosi STA.

Uzrok smrti državljanina Moldavije još nije utvrđen, ali eventualna veza smrti pacijenta i upotrebe sredstava prinude biće predmet detaljne istrage, saopštila je policijska uprava Ljubljana.

Šezdesetjednogodišnji državljanin Moldavije, koji je bio pacijent u Domu zdravlja kod Novog Mesta, u ponedeljak uveče postao je nasilan i počeo da ruši i oštećuje bolničku opremu. Zadobio je lakše povrede pre nego što ga je policija savladala i određeno mu je lečenje u ljubljanskoj psihijatrijskoj klinici.

Muškarac je potom povezen u Ljubljanu. Tokom transporta je, međutim, zatražena pomoć policije, jer se pacijent domogao opasnog predmeta u ambulantnim kolima i zapretio bolničarima i policajcu u vozilu, saopštila je ljubljanska Policijska uprava.

Ambulantno vozilo se zaustavilo u Grosuplju, kod Ljubljane, kako bi sačekalo dodatnu pomoć policije, ali tokom policijske intervencije, državljanin Moldavije je izgubio svest i preminuo uprkos brzoj reanimaciji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike