Tri akcije protiv krijumčara: Prebacivali ilegalce ka zapadnim zemljama EU

20.01.2024

15:33

0

Uhapšena dvojica Moldavaca, Rumun i Hrvat

Tri akcije protiv krijumčara: Prebacivali ilegalce ka zapadnim zemljama EU
Copyright FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK

Zbog krijumčarenja ljudi, policijska uprava brodsko-posavske županije u Hrvatskoj uhapsila je u subotu dvojicu muškarca iz Modavije starosti 18 i 19 godina, Rumuna (36) i Hrvata (35), preneli su danas hrvatski mediji.

Četvorica krijumčara ljudi uhapšena su tokom policijske operacije za sprečavanje ilegalnih ulazaka na teritoriju Hrvatske i u Evropsku uniju, prenosi HINA. Krijumčari su uhapšeni u tri odvojene policijske akcije dok su se kretali u svojim automobilima.

Policija je prvo privela Moldavca (18), a potom Hrvata. U trećem slučaju Moldavac (19) pokušao je vozilom da pobegne polici, ali je ubrzo uhapšen, a s njim i njegov saputnik Rumun.

Uhapšene krijumčare policija tereti da su iz koristoljublja, a u okviru prethodno postignutog dogovora s nepoznatim osobama, preuzeli strane državljane koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. Potom su nameravali da ih prevezu do Zagreba, odnosno neke druge zemlje Evropske unije. Uhapšeni krijumčari su imali važeće dokumente za legalan boravak u Hrvatskoj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike