"Kakav car!" Ovo niste videli do sada! Sveštenik postao senzacija na mrežama: Dok se plivalo za časni krst napravio šokantan potez (VIDEO)

19.01.2024

21:30

0

Autor: M. Vu.

Sveštenik je, uoči tradicionalnog plivanja za časni krst, iznenadio prisutne gestom koja će se dugo prepričavati

"Kakav car!" Ovo niste videli do sada! Sveštenik postao senzacija na mrežama: Dok se plivalo za časni krst napravio šokantan potez (VIDEO)
Pivski sveštenik Luka Cicmil oduševio svojim gestom na Bogojavljanje - Copyright Preentskrin/Iks

Bogojavljenje je obeleženo jedinstvenim i nezaboravnim trenucima, a jedna takva scena privukla je pažnju javnosti nakon što je video snimak osvanuo na društvenoj mreži Tviter. Sveštenik je, uoči tradicionalnog plivanja za časni krst, iznenadio prisutne gestom koja će se dugo prepričavati.

Na Pivskom jezeru, smeštenom u opštini Plužine, sveštenik je prvo osveštao vodu, prateći običaj plivanja za časni krst. Dajući znak plivačima da krenu, bodrio ih je uz reči podrške, a zatim je, iznenađujuće, i sam skočio u vodu.

Komentari ispod videa svedoče o oduševljenju i pozitivnim reakcijama na ovu neobičnu ali inspirativnu scenu. Ova gesta sveštenika dodatno je obogatila tradicionalno bogojavljensko plivanje i ostavila snažan utisak na prisutne.

Do krsta je prvi stigao Luka Luka Ćalasan, ali njemu je "ukrao šou" pivski paroh sveštenik Luka Cicmil kada je skočio u jezero.

Sveštenik je dobio mnogobrojne pozoitivne komentare.

"Suze mi krenule", "Sveštenik me oduševio", "Kakav car", bili su samo neki od komentara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike