Devojčica (12) jurila "mercedesom" po Zagrebu 170 km/h! Očevidac: Prešla je u suprotnu traku, a onda je pokupila "džip", i tu nije kraj

17.01.2024

23:11

0

Autor: M. Vu.

Javio se jedan svedok i rekao da je devojka "pokupila" dva automobila u blizini Esplanade i na kraju udarila automobilom u stub

Devojčica (12) jurila "mercedesom" po Zagrebu 170 km/h! Očevidac: Prešla je u suprotnu traku, a onda je pokupila "džip", i tu nije kraj
Potera za "mercedesom" u Zagrebu - Copyright Printskrin / You Tube / RTL

U zagrebačkoj policiji kažu da su pokrenuli postupak protiv majke devojčice (12) koja je ove nedelje vozila "mercedes" po gradu. Dete je lakše povređeno.

"Po završetku kriminalističkog istraživanja, kada se utvrde sve ostale okolnosti ovog događaja, o svemu će biti obaviješten Hrvatski zavod za socijalni rad, radi preduzimanja mjera porodično-pravne zaštite", rekli su iz PUZ-a. Prema nekim informacijama devojčica je "mercedesom" jurila čak i do 170 km/h.

Javio se jedan svedok i rekao da je devojka pokupila dva automobila u blizini Esplanade i na kraju udarila automobilom u stub. Tamo ju je policija uhvatila.

Na semaforu kod hotela stajalo je nekoliko automobila na crveno. Ona je bukvalno doletela belim mercedesom iz pravca Trga kralja Tomislava prema zapadu. Videla je da ne može da prođe jer su ostali u traci čekali zeleno svetlo, pa je instinktivno ušla u traku suprotnog smera.U toj traci je nailazio džip kojim je upravljala mlada žena. Pokupila je džip mercedesom, odbila mu zadnji levi kraj i zatim odbio u drugi automobil koji je zaustavljen na semaforu, a zatim u autobuske stanice ispred Esplanade“, rekao je očevidac za hrvatske medije.

Veštak: Ne verujem da je devojčica vozila

Postavlja se pitanje kako je maloletnica uspela da vozi tako moćan automobil, a da je policija nije uhvatila – i da li je uopšte bila za volanom. Veštak saobraćajnog suda Goran Husinec u to ne veruje. Kaže da je to priča za malu decu.

"Devojčica od 13 godina ne može tako dobro da vozi, beži od policije, vozi kroz grad brzinom od 170 kilometara na sat, nekoliko puta sudari auto i hladi se. Vozio ga je svakako dobar hladnokrvni vozač koji je pobegao pre dolaska policije“, kaže Husinec.

Pa ko je bio za volanom? Kako se saznaje, maloletnica je istražiteljima ispričala nekoliko verzija priče - od one da je ukrala majčin auto i da je išla samo po hranu, do toga da uopšte nije vozila ona, već drugarica koja je ostavila automobil nakon što je udario u stub.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike