Mlada potporučnica Oružanih snaga BiH seje mržnju protiv Srba: Uz povike ”Alahu ekber” i ”Tekbir” zapaljena zastava Republike Srpske!

11.01.2024

10:21 >> 12:07

0

Umesto da radi na smirivanju tenzija, oficirka Amina Pilavdžija očigledno ima drugačije planove i objavama potpiruje mržnju među narodima

Mlada potporučnica Oružanih snaga BiH seje mržnju protiv Srba: Uz povike ”Alahu ekber” i ”Tekbir” zapaljena zastava Republike Srpske!
Amina Pilavdžija - Copyright Printscreen/Instagram/_najljepse_bosanke__

Amina Pilavdžija, mlada potporučnica Oružanih snaga BiH, na društvenim mrežama objavila je skandalozan video na kojem su prikazane scene na kojima se uklanja zastava Republike Srpske i po svemu sudeći menja ratnom zastavom tzv. Armije BiH.

Ispod fotografije napisana je poruka ”Nijet veliki, zulum dušmanski” uz simbol zlatnog ljiljana.

Printscreen/Instagram/A.P.
 

U nastavku videa vidi se da je mlada oficirka učestvovala u defileu automobila u Zenici, gde je uz povike ”Alahu ekber” i ”Tekbir” preksinoć zapaljena zastava Republike Srpske, što je izazvalo burne reakcije u regionu. Trn u oku bila je i zastava na crkvi Svetog Vasilija Velikog u Konjicu, gde je na kraju skinuta jer, kako kažu, tamo ima mesta samo za Bošnjake.

Umesto da radi na smirivanju tenzija, oficirka Oružanih snaga BiH očigledno ima drugačije planove i objavama potpiruje mržnju među narodima.

U svom video miksu napisala i sledeće:

"Neće nikad uspjeti, kao što mnogi nisu uspeli menjati temelje i granice Bosne i Hercegovine. Nadživela ih je ova zemlja, uvek se uzdignuvši ponosna i prkosna".

Najavljena  istraga protiv potporučnika OS BiH Amine Pilavdžije

Zamenik ministra odbrane u Savetu ministara BiH Alelsandar Goganović poručio je da, ukoliko se utvrdi da ima elemenata krivičnog dela, protiv mladog potporučnika u Oružanim snagama BiH Amine Pilavdžije biće podneta krivična prijava.

Goganović je oštro osudio svaki oblik nacionalne mržnje, a posebno u multietničkim Oružanim snagama. "Izražavam duboku zabrinutost i oštru osudu povodom ovog događaja. Nažalost, nedolični komentari na društvenim mrežama, u kojima se širi mržnja i netolerancija prema Republici Srpskoj i srpskom stanovništvu, narušavaju osnovne vrednosti međusobnog poštovanja i mirnog suživota", naveo je Goganović.

Napomenuo je da će ukoliko se utvrde elementi krivičnog dela, podneti i krivičnu prijavu.

"Narediću nadležnim službama Ministarstva odbrane da istraže ovaj slučaj i sprovedu disciplinski postupak kako bi se očuvao integritet institucije i sankcionisali pojedinci koji šire nacionalnu mržnju kojoj ne sme biti mesta u Oružanim snagama. Ukoliko se utvrdi da ima i elemenata krivičnog dela, po službenoj dužnosti biće podnetaa i krivična prijava", naveo je zamenik ministra odbrane.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Glas Srpske

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike