Ispovest žrtve napada u Hrvatskoj: Vikali su "Delije" i vadili nož!

08.01.2024

20:00

0

Državno tužilaštvo u Vukovaru privedenom 23-godišnjaku odredilo je istražni zatvor u trajanju od 30 dana

Ispovest žrtve napada u Hrvatskoj: Vikali su "Delije" i vadili nož!
Hrvatska policija - Copyright Profimedia

Počeli su da viču: 'Delije', pa su se naguravali s moja dva prijatelja koji pričaju ekavicom. Onda su počeli da ih tuku, započinje priču mladić koji je povređen u stravičnom napadu u subotu u Vukovaru.

Nakon fizičkog sukoba koji se preksinoć dogodio, u kojem su članovi navijačke grupe pretukli više maloletnih osoba, trojica su zbog težih povreda zadržana na lečenju u KBC-u Osijek. Danas je jedan od povređenih pušten na kućnu negu.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske kažu kako je uhapšen jedan od osumnjičenih, 23-trogodišnji hrvatski državljanin i da je predat istražnom sudiji. Porodica žrtava najavila je tužbu, ali i mirni protest.

"Neki BBB-ovci su bili ispred nas i čuli naglasak mojih prijatelja. Pitali su nas za koga navijamo, ali mi nismo ni stigli da odgovorimo, počeli su da viču: 'Delije', pa su se naguravali s moja dva prijatelja koji pričaju ekavicom. Onda su počeli da ih tuku", rekla je žrtva napada za Dnevnik Nove TV.

Nakon što su povredili dvojicu, krenuli su na ostatak ekipe. U odbrani od napadača i maloletnik, koji je progovorio za Dnevnik Nove TV, takođe je dobio udarce.

"Vikali su vadite nož i pretili su mom prijatelju da će ga baciti u reku Vuku", dodao je.

Majka jedne od žrtava rekla je da su bili šokirani.

"Suprug je odmah krenuo u grad. Mislili smo da je to bilo neko tinejdžersko naguravanje. Kad smo došli u bolnicu videli smo ozbiljnost povreda", rekla je majka žrtve nasilja.

Državno tužilaštvo u Vukovaru privedenom 23-godišnjaku odredilo je istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike