Od dojave o bombi do arsenala oružja: Crnogorska policija objavila tačnu količinu zaplenjene municije

29.12.2023

19:42

0

U garažnom prostoru su, kako se dodaje, pronađena i dva zaključana metalna sefa

Od dojave o bombi do arsenala oružja: Crnogorska policija objavila tačnu količinu zaplenjene municije
Ilustracija - Copyright AP Photo/Risto Božović

Službenici policije pronašli su veću količinu oružja i municije u garaži zgrade u Podgorici, saopštili su iz Uprave policije, navodeći da je dojava o bombi u tom objektu bila lažna.

Na jednom garažnom prostoru pronađeno 4.717 komada municije kalibra devet milimetara, 60 komada municije kalibra 5,56 milimetara, 35 komada municije kalibra 12 milimetara, 100 komada municije za „magnum 357“, kao i 673 komada neutvrđene vrste municije.

- Takođe, pronađen je i revolver, cev od puške, dve bejzbol palice, nekoliko ručnih radio-veza, pet mobilnih telefona, pet optičkih nišana, kao i šest komada oružja - rekli su iz Uprave policije.

U garažnom prostoru su, kako se dodaje, pronađena i dva zaključana metalna sefa u kome je, a po dobijanju naredbe Osnovnog suda u Podgorici, pronađeno pet pištolja, šest pušaka i 117 komada municije.

Uvidom u baze podataka utvrđeno je da za 10 komada vatrenog oružja postoje izdati oružni listovi na ime P.L. koji se trenutno nalazi na izvršavanju zatvorske kazne zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i pokrenutih krivičnih postupaka od Specijalnog državnog tužilaštva; kao i jedan komad oružja koji je registrovan na ime A.Š.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike