Mladiću koji je ubio oca izrečena kazna! Skoro tri godine zatvora, lečenje i 21.951 evra

23.12.2023

00:31

0

Tužilaštvo je mladića najpre teretilo za ubistvo, ali je tokom postupka, a na temelju dokaza, sudsko veće promenilo činjenični opis dela

Mladiću koji je ubio oca izrečena kazna! Skoro tri godine zatvora, lečenje i 21.951 evra
Ilustracija - Copyright Profimedia

Na Zagrebačkom Županijskom sudu danas je zbog ubistva oca na dve godine i osam meseci zatvora nepravosnažno osuđen Hrvoje Kovačec (26). Mladiću je u kaznu zatvora uračunat jednomesečni boravak u istražnom zatvoru, određena mu je mera obaveznog lečenja od ovisnosti o alkoholu, a mora platiti i 21.951 evra troškova sudskih veštačenja.

Tužilaštvo je mladića najpre teretilo za ubistvo, ali je tokom postupka, a na temelju dokaza, sudsko veće promenilo činjenični opis dela prekvalifikovavši ga u usmrćenje, budući da je osuđeni zbog očevog postupanja bio duže vreme “doveden u stanje dugotrajne patnje”.

Sudsko veće kojim je predsedala Renata Pražetina Kaleb je Kovačecu kao otežavajuću okolnost našlo lišavanje života vlastitog oca Zvonka Kovačeca (56) i nanošenje štete svojoj porodici, dok je olakšavajučim ocenjena njegova smanjena uračunljivost u vreme počinjenja krivičnog dela, kao i ranija neosuđivanost.

Prema optužnici, Hrvoje Kovačec je oca usmrtio s dva uboda kuhinjskim nožem u večernjim satima 2021, u porodičnoj kući u Humu na Sutli. Njegov otac je godinama vređao i tukao majku osuđenog, čemu su, uz njega, svedočile i njegove sestre, a jedini koji mu se zbog učestalih pretnji verbalno suprotstavljao bio je upravo Hrvoje Kovačec.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike