Mandić kategoričan: Objasnio šta je radio u izbornoj noći u Srbiji, najavio rekonstrukciju vlade i ulazak ZBCG u nju

20.12.2023

18:38

0

Kao parlamentarna većina smo izabrali vladu i snažno je podržavamo, sledi rekonstrukcija i ZBCG će ući u samu vladu i ona će biti još jača i radiće u interesu svih građana Crne Gore

Mandić kategoričan: Objasnio šta je radio u izbornoj noći u Srbiji, najavio rekonstrukciju vlade i ulazak ZBCG u nju
Andrija Mandić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Nove srpske demokratije (NOVA) i Skupštine Crne Gore Andrija Mandić izjavio je danas da je siguran da je interes Crne Gore da ima dobre odnose sa Srbijom, te da su most za takve odnose srpski političari iz Crne Gore.

Istakao je da nema ličnu kartu i pasoš Srbije, da nije glasao na tamošnjim parlamentarnim izborima, već da je u izbornoj noći bio sa prijateljima. Mandić je to rekao na početku današnje sednice parlamenta odgovarajući na prozivke poslanika DPS-a Andrije Nikolića da odgovori "šta je u izbornoj noći u Srbiji radio u štabu SNS-a".

- Državu Crnu Goru predstavlja predsednik države i tako je zapisano u Ustavu. Ja sam predsednik Skupštine, zato što je to dogovor u okviru parlamentarne većine. Ne bi ni Spajić bio premijer da nije dogovora parlamentarne većine. Ne bi ni Milatović bio predsednik da u drugom krugu nismo podržali njegov izbor. Imao sam dužnost da kao predsednik NOVE, nakon izbora budem zajedno sa prijateljima, kojima sam poželeo uspeh u daljem rukovođenju države - naveo je Mandić.

On je Nikolića upitao šta to smeta DPS-u, ako žele dobro Crnoj Gori.

- Nemojte nama udaljavati Srbiju. Umesto da mi kažete 'bravo', Vi insistirate na tome da imamo loše odnose. Nemam ni ličnu kartu, ni pasoš, nisam ni upisan u birački spisak Srbije. Nisam glasao, niti sam dao nijednu javnu izjavu, ali kada su se završili izbori, bio sam sa svojim prijateljima i to može da bude samo na korist Crne Gore - rekao je Mandić.

- Dobio sam najviše glasova za izbor od svih dosadašnjih predsednika. Mi kao parlamentarna većina smo izabrali vladu i snažno je podržavamo, sledi rekonstrukcija i ZBCG će ući u samu vladu i ona će biti još jača i radiće u interesu svih građana Crne Gore - poručio je Mandić.

Bonus video. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike