Velika akcija policije na granici sa Hrvatskom: Uhapšene naoružane grupe migranata

08.12.2023

17:11

0

Migranti kod kojih je nađeno oružje i municija dolaze s područja Avganistana

Velika akcija policije na granici sa Hrvatskom: Uhapšene naoružane grupe migranata
Ilustracija - Copyright MUP

Granični policajci i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uz granicu te zemlje s Hrvatskom pronašli su dva kampa ilegalnih migranata koji su uz sebe imali oružje i municiju, potvrđeno je danas u sedištu SIPA u Istočnom Sarajevu.

Kako se navodi u saopštenju, pretraga terena na području Donjeg Svilaja u blizini Save, nedaleko od graničnog prelaza s Hrvatskom, sprovedena je noćas.

- Policajci su zatekli veći broj osoba iz migrantske populacije u dva improvizovana kampa, u kojima su pronašli određenu količinu vatrenog oružja i municije - stoji u saopštenju.

Kako je naknadno objavio "Avaz", pozivajući se na preliminarne informacije, migranti kod kojih je nađeno oružje i municija dolaze s područja Avganistana. Isti list navodi da se utvrđuju okolnosti povezane s posedovanjem oružja, kao i namerama ove migrantske grupe.

- Tužilaštvo BiH i partnerske institucije i agencije nastavljaju rad na ovom predmetu, a u interesu istrage u ovom trenutku ne možemo davati više informacija - poručili su iz Tužilaštva BiH za "Avaz".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike