Podignuta optužnica potiv nekoliko osoba u Crnoj Gori: Sumnjiče se za ubistvo Kruščića, napad na novinarku i krijumčarenje 743 kg kokaina!

07.12.2023

12:35

0

Predmet optužnice je i krijumčarenje marihuane u količini od 554 kilograma, iz Albanije u Crnu Goru, 26. januara 2021. godine

Podignuta optužnica potiv nekoliko osoba u Crnoj Gori: Sumnjiče se za ubistvo Kruščića, napad na novinarku i krijumčarenje 743 kg kokaina!
Ilustracija - Copyright Tanjug/ MEDIA BIRO

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore podiglo je optužnicu protiv nekoliko osoba zbog krijumčarenja 743 kilograma kokaina, ubistva Miodraga Kruščića i napada na novinarku Oliveru Lakić, saopštio je danas državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

- Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je, 1. decembra ove godine, Specijalnom odeljenju za suđenje za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih R.Z., D.K., M.V. i S.V., za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet narkotika, zbog krijumčarenja 743 kilograma kokaina, koja je otkrivena i privremeno oduzeta u avgustu 2020. godine, u holandskoj luci Roterdam - naveo je Radonjić u saopštenju objavljenom na sajtu SDT-a.

Radonjić je istakao i da je SDT Specijalnom odeljenju za suđenje za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv 14 okrivljenih lica i to: M.V., G.R., F.B., F.K., S.B., V.B., L.B., D.V., D.L., B.K., M.M., M.S., A.Lj. i G.V., za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, teška telesna povreda, teško ubistvo, ubistvo putem podstrekavanja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet narkotika.

- Predmet optužnice je, između ostalog, napad na novinarku Vijesti, oštećenu Oliveru Lakić, od 8. maja 2018. godine, teško ubistvo oštećenog Miodraga Kruščić, 21. maja 2018. godine i krijumčarenje marihuane u količini od 554 kilograma, iz Albanije u Crnu Goru, 26. januara 2021. godine - naveo je Radonjić.

Optužnicom je, dodao je, predloženo da se okrivljenom M. M. produži pritvor, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i ponavljanja krivičnog dela. Radonjić je naveo i da se okrivljenima M.V., A.Lj. i F.K. sudi u odsustvu, jer su u bekstvu ili na drugi način nisu dostižni državnim organima, dok su ostali okrivljeni na izdržavanju kazne ili u pritvoru u drugim krivičnim predmetima ili su pušteni na slobodu pošto im je isteklo maksimalno vreme trajanja pritvora u istrazi po zakonu i to dok je postupak bio u toku pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike