Zavejana Slovenija, ispod Triglava visina pokrivača metar i po (FOTO)

03.12.2023

13:52

0

Došlo je do delimične obustave saobraćaja na pojedinim putevima zbog snega

Zavejana Slovenija,  ispod Triglava visina pokrivača metar i po (FOTO)
Copyright Tanjug/Foto STA/ Nađa Podobnik/bs

 Snežno nevreme izazvalo je tokom noći i jutros probleme širom Slovenije, a najviše snega ima u Kredarici kod Triglava, gde je palo metar i po snega, pa je sada u tom mestu debljina snežnog pokrivača 180 centimetara.

Kako navodi slovenačka novinska agencija STA, došlo je do delimične obustave saobraćaja na pojedinim putevima zbog snega, a zbog jake bure zatvorena je deonica autoputa od Primorske do Ljubljane, između Kastelca i Kozine.

 

Velika količina snega pala je u regionima Notranjska i Kočevsko, kao i u delovima centralne Slovenije, dok snežnog pokrivača nema samo u nekim delovima Gorenjske, preneo je portal 24ur.com.

Prema podacima Uprave za civilnu zaštitu i pomoć, najviše intervencija zabeleženo je u Slovenj Gradecu, potom i u Celju, Ljubljani, Mariboru i Ptuju. Ukupno 17 vatrogasnih brigada poslato je da ukloni oboreno drveće sa puteva. Jedno drvo je palo na opštinu Slovenjska Bistrica, dok je drveće padalo i na dalekovode, pa su pojedina domaćistva ostala bez električne energije, na potezu između Mežice i Maribora na severoistoku Slovenije.

U glavnom gradu Ljubljani palo je visina snežnog pokrivača je četiri centimetra.

Snežne padavine su pogodile i Nemačku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug/24.ur

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike