Nastavnica će u komadima biti nađena, verujte da nije šala: Optužnica zbog ugrožavanja bezbednosti, pretio dvema ženama

22.11.2023

16:32

0

Optuženi je sa njima imao kontakt u vezi sa izlaganjem slika njegovog prijatelja iz Sarajeva u brčanskoj galeriji

Nastavnica će u komadima biti nađena, verujte da nije šala: Optužnica zbog ugrožavanja bezbednosti, pretio dvema ženama
Copyright Profimedia

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv M.R. zbog ugrožavanja bezbednosti upravnice galerije S.Đ. i nastavnice A.C. iz Brčkog kojima je, kako ga terete, ozbiljno pretio.

Prema navodima optužnice, koja je i povrđena, on je 28. marta ove godine oko 19 časova u Brčkom poslao preteći e-mail upravnici galerije S.Đ. u kojem je napisao da za izvinjenje ona i nastavnica imaju rok od deset dana, pišu Nezavisne novine.

"U protivnom, znajte, A.C. (nastavnica) će u komadima biti pronađena, ti ćeš sami familijarni pakao proći. Imaš moj kontakt. Verujte da nije šala. Skupo ćete obe platiti. Izvoli na policiju kao i na sud na konto ove poruke. Znaj da te volim iskreno, onu d…. od A.C., mora crknuti pred mojim očima. 10 dana S., izvoli, sad ti i ja jako ozbiljno poslujemo. Na moju reč", napisao je optuženi, kako ga terete.

Kako je pojašnjeno, optuženi je sa njima imao kontakt u vezi sa izlaganjem slika njegovog prijatelja iz Sarajeva u brčanskoj galeriji, kojim nije bio zadovoljan.

"Izrečene pretnje su kod obe izazvale znatan i izražen osećaj straha i bojazni za vlastitu bezbednost, kao i članova njihove porodice, te promenu svakodnevnih dnevnih navika i kretanja", navodi se u optužnici.

Takođe se pojašnjava da je i pre godinu i po optuženi uznemiravao S.Đ. i pratio je po gradu, ometao raznim porukama putem društvenih mreža čak i kada ga je blokirala.

Osim toga i nastavnicu je, kako ga terete, u ranijem periodu takođe uznemiravao, pratio do škole u kojoj radi, a po njihovim prijavama, policija ga je upozorila.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike