Blokirana imovina savetnice Svetozara Marovića u Crnoj Gori

19.11.2023

18:57

0

Imovina se vezuje sa srpskom državljankom Oliverom Ilinčić, inače Beograđankom

Blokirana imovina savetnice Svetozara Marovića u Crnoj Gori
Ilustracija - Copyright Profimedia

Viši sud u Podgorici po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva doneo je privremenu meru kojom je blokirano oko 50.000 kvadrata zemlje od Petrovca do Budve, koje je bilo ili je još u vlasništvu mreže od četiri ofšor kompanije, koje se povezuju sa srpskom državljankom Oliverom Ilinčić, nekadašnjom savetnicom predsednika državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića.

Iako je Ilinčić, oslobođena odlukom Apelacionog suda krivice da je bila deo kriminalne grupe odbeglog Marovića, tužilaštvo je tražilo blokadu nepokretnosti firme, koje se povezuju sa ovom Beograđankom, pišu crnogorski mediji.

Blokada je početkom novembra stavljena na dve zemljišne parcele na samoj obali u Bečićima, koje su u vlasništvu firme “Fifth avenue”, koju je osnovala firma “Fifth avenu investments limited” iz Velike Britanije, a koju kako su svih prethodnih godina mediji pisali, a tvrdilo SDT, kontroliše Ilinčić.

Reč je o dve atraktivne parcele uz samo šetalište uz Bečićku plažu, jedne kod Svetog Tome površine 1.729 kvadrata i druge, stotinak metara udaljenoj, ka Rafailovićima, uz nekadašnji hotel “Naftagas” od 2.585 kvadrata.

Takođe ovoj firmi je istog dana blokirana i oronula jednospratna poslovna zgrada od 700 kvadrata u centru naselja Sveti Stefan, u kojoj je nekada bio restoran “Golubinj”. Ta zgrada je i dalje uknjižena u katastru na firmu “Atlas invest” odbeglog biznismena Duška Kneževića za kojim je raspisana poternica.

Zabrana raspolaganja imovinom je doneta i za firmu “Good location properties”, koja na periferiji Budve, na lokalitetu Velja Ploča, u vlasništvu ima zemljišni kompleks od 35.000 kvadrata. Tu firmu je osnovala istoimena kompanija sa Floride, dok je izvršna direktorka Tamara Radišević. Mediji su ranije ovu firmu povezivali sa Oliverom Ilinčić, jer se pred sudom vodio milionski vredan sudski spor sa lokalnim partnerima.

Interesantno je da je Viši sud pod nalogu SDT blokirao i dve zemljišne parcele, ukupno 18.000 kvadrata u uvali Lučice nadomak Petrovca, koje su nekada bile u vlasništvu dve kompanije “Property investments” i “ Adriatic properties”, takođe povezivane sa Ilinčić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike