Potvđena optužnica: Bivši specijalni državni tužilac optužen za pripadnost kavačkom klanu

19.10.2023

17:27

0

Čađenoviću SDT stavlja na teret da je, u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije „Kavački klan“

Potvđena optužnica: Bivši specijalni državni tužilac optužen za pripadnost kavačkom klanu
Zvicerovi ljudi - Copyright MUP/Libertas/YouTube/Gov.me/MediaBro

Veće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je danas optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva protiv specijalnog tužioca Saše Čađenovića, zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i šest krivičnih dela zloupotreba službenog položaja.

Čađenoviću SDT stavlja na teret da je, u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije „Kavački klan“. U delu optužnice navodi se da je Čađenović imao ulogu i zadatak da kao specijalni tužilac u Tužilaštvu, po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije.

Njegova uloga, prema navodima Tužilaštva, je bila i da da onemogućava da oni budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih dela, da, u slučajevima kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, Čađenović ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor. 

Takođe, navodi se, imao je ulogu i zadatak da iz spisa uklanja izveštaje koje je EUROPOL dostavio u postupcima protiv organizatora i pripadnika kriminalne organizacije i krivične prijave koje je policija podnosila protiv njih, što je prihvatio i izvršavo u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike