Detalji akcije "Kod": Uhapšeni dileri sa 200 kilograma droge

16.11.2023

18:06

0

Prilikom ove akcije izvršeni su pretresi na 27 lokacija na području opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Pale, Istočni Stari Grad, Banjaluke i na području Kantona Sarajevo.

Detalji akcije "Kod": Uhapšeni dileri sa 200 kilograma droge
Ilustracija - Copyright Profimedia

Osobe koje su uhapšene u akciji "Kod" prokrijumčarile su 20 kilograma kokaina, 130 kilograma marihuane, 52.000 komada tableta ekstazija, 60 kilograma amfetamina, određenu količinu heroina i supstanci za proizvodnju droge, izjavio je načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

Šehovac je rekao da je 12 osoba predato na postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, a utvrđeno je da protivpravna imovinska korist stečena prilikom izvršenja krivičnih dela nedozvoljene proizvodnje i prometa droge iznosi 2.750.000 KM, prenosi "Srpskainfo".

On je dodao da je pronađeno i jedno jedno putničko vozilo koje je u januaru ukradeno na području Rogatice.

Prema njegovim rečima, prilikom ove akcije izvršeni su pretresi na 27 lokacija na području opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Pale, Istočni Stari Grad, Banjaluke i na području Kantona Sarajevo.

Šehovac je napomenuo da su akciju sproveli zajedno sa Upravom za teški i organizovani kriminalitet i Evropolom, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu gdje su prilikom realizacije te akcije uhapsili 14 osoba.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike