Banožić u svoj terenac ilegalno ugrađivao delove, pa ih skidao pre tehničkog pregleda? Nova saznanja o bivšem hrvatskom ministru

16.11.2023

07:53

0

Navodno se radi o posebnoj sajli, braniku na prednjoj strani, nosačima na krovu, pojačanju osovine i posebnim felnama

Banožić u svoj terenac ilegalno ugrađivao delove, pa ih skidao pre tehničkog pregleda? Nova saznanja o bivšem hrvatskom ministru
Stravična nesreća - Copyright Profimedia

Veštačenjem automobila Nissan, kojim je bivši ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić u subotu izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo 40-godišnji Goran Šarić, navodno je otkriveno da na automobilu postoje delovi koji mu izvorno ne pripadaju i za koje ne postoji odgovarajući atest, pišu 24 sata.

Kako ovaj portal nezvanično saznaje, pregledani su snimci iz Stanice za tehnički pregled vozila u Vinkovcima i utvrđeno je da je Banožić svake godine pre tehničkog pregleda skidao sporne delove sa automobila, a zatim ih vraćao.

Navodno se radi o posebnoj sajli, braniku na prednjoj strani, nosačima na krovu, pojačanju osovine i posebnim felnama. Navodno, ništa od toga nije imalo atest, što bi značilo da je Banožić vozio tehnički neispravan automobil.

Profimedia
 

 

Dobio pušku za lov od 25.000 evra?

Kako dalje navode, navodno mu je na automobil sve to ugradila firma lokalnog HDZ-ovca koji s Banožićem ide u lov.

Portal piše i da "upućeni Vinkovčani" tvrde da se radi o firmi u kojoj vinkovački HDZ-ovci servisiraju automobile, a koja u isto vreme "pobeđuje na većini tendera u svom resoru". Ne navodi se o kojoj firmi se radi.

Navodno je vlasnik te firme kupio Banožiću pušku za lov od 25.000 evra. U Banožićevoj imovinskoj kartici se ne spominje skupocena puška, pišu hrvatski mediji.

Juče je zbog brojnih sumnji oko istrage Uskok zatražio predmet od DORH-a Vukovar i PU Vukovarsko-sremske, s namerom da pregleda ili preuzme sva dokumenta u vezi sa istragom, nezvanično saznaje 24 sata.

Podsetimo, do nesreće je došlo kada Banožić je svojim terencem Nissan Terranom po gustoj magli preticao kamion, pa se sudario s kombijem. Analizom krvi utvrđeno je da je bivši ministar imao  0,21 promil alkohola u krvi.

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike