Sudski veštak o udesu koju je izazvao bivši hrvatski ministar: "Njegov terenac ima ubrzanje kao 'stojadin', magla je pogoršala stvari"

12.11.2023

21:30

0

Ministar unutrašnjih poslova novinarima izjavio da policija i DORH imaju informaciju o tome je li Mario Banožić bio u alkoholisanom stanju

Sudski veštak o udesu koju je izazvao bivši hrvatski ministar: "Njegov terenac ima ubrzanje kao 'stojadin', magla je pogoršala stvari"
Stravična nesreća - Copyright Profimedia

Goran Husinec, sudski veštak za saobraćaj, govorio je o teškoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je teško povređen bivši ministar odbrane Mario Banožić, a jedna osoba je poginula. Sudski veštak je govorio o toksikološkom nalazu.

- Obično se čeka oko nedelju dana, radi se analiza na droge, alkohol i sve drugo. To će trajati, ne ide to tako brzo. Ići će saobraćajno, pa meteorološko veštačenje itd. Verovatno nije dovršena ni obdukcija. Treba tu više meseci, to ide polako - rekao je.

Podsetimo da je ranije danas ministar unutrašnjih poslova novinarima izjavio da policija i DORH imaju informaciju o tome da li je Mario Banožić bio u alkoholisanom stanju.

Upitan zašto se ne zna ništa o brzini vožnje ni o tome je li Banožić bio pijan, odgovorio je protivpitanjem:

Printscreen/Youtube/jutarnji list
 

- Zašto mislite da se ne zna? Nije objavljeno. Juče je bio uviđaj, danas je podnesena kaznena prijava, prema tome, ide kriminalističko istraživanje svojim tokom u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku. Oni koji imaju sve informacije u ovom trenutku su policija i Državno tužilaštvo. Kad oni odluče da li mogu nešto od toga da podele s javnošću i šta, oni će to i uraditi - rekao je Božinović.

"Banožićev terenac ima ubrzanje kao 'stojadin'"

Husinec se osvrnuo i na vozilo kojim je Banožić upravljao.

- To je terenac starijeg tipa, u pitanju je stariji automobil. On je jako spor, ubrzanje mu je koliko je nekad imao "stojadin", usko je vozilo, namenjeno za šumu, i puno ga koriste za lov, nije baš za preticanje, pogotovo ne u magli - rekao je sudski veštak.

Navodi da su vremenski uslovi bili otežani zbog magle, te da je magla najveći neprijatelj vozača.

- Da je bila kiša, bila bi bolja vidljivost i vozači bi se sigurno bolje videli. Magla je najveći neprijatelj vozača, jako se teško raspoznaju svetla, teško se vide rubovi kolovoza, teško se procenjuju međusobne udaljenosti. Uopšteno, treba izbegavati vožnju po magli - naveo je on.

Društvene mreže
 

Husinec tvrdi da je metalni nosač na krovu terenca spasio život dojučerašnjem ministru.

- On je imao sreće, to je čvrsto vozilo sa šasijom, imao je krovni nosač, metalni, koji mu je spasio život jer krov nije uspeo da se smrska. Krov je krenuo da se savija, ali to je sprečio metalni odbojnik. Taj čvrsti metalni nosač na krovu mu je spasio život - dodao je Husinec.

- Kombi je isto čvrsto vozilo i možete videti koliko je ovaj terenac bio jak kad je vozač kombija preminuo na mestu - zaključio je Husinec.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike