Na istoku Hrvatske novi slučajevi trovanja zbog gaziranog pića: U bolnice se javile 34 osobe!

09.11.2023

10:34

0

U KBC Zagreb javilo se najviše pacijenata, njih 17, a dvoje od njih ima erozivne povrede

Na istoku Hrvatske novi slučajevi trovanja zbog gaziranog pića: U bolnice se javile 34 osobe!
Copyright Profimedia

Hrvatsku potresa afera oko trovanja gaziranim pićima koje proizvodi kompanija "Koka-Kola".

Nakon što su se u Rijeci otrovali mladići koji su konzumirali kiselu vodu marke "Romerquelle", ukupno su se 34 osobe javile doktorima širom Hrvatske, a u bolnici u Rijeci je zadržan jedan pacijent.

U KBC Zagreb javilo se najviše pacijenata, njih 17, a dvoje od njih ima erozivne povrede, ali niko nije zadržan na bolničkom lečenju.

 

Profimedia
 

 

Lekarima se javilo još troje pacijenata u Splitu i po jedan u Karlovcu, Varaždinu, Vinkovcima, Čakovcu i Virovitici. Kod pacijenta u Varaždinu utvrđene su erozivne povrede, ali nije zadržan na bolničkom lečenju, prenose tamošnji mediji.

Državni inspektorat Hrvatske je juče objavio rezultate analize uzoraka Romerquelle Emotion, osvežavajućeg bezalkoholnog gaziranog pića sa prirodnom mineralnom vodom i ukusom borovnice i nara. Uzorak je uzet u ugostiteljskom objektu u Rijeci.

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata na analizu je poslala i jedan uzorak koka-kole - original taste, gazirano osvežavajuće bezalkoholno piće, 500 ml - iz samoposlužnog aparata, te još dva uzorka koka-kole od 2 l - original taste i zero, iz maloprodajne trgovine u Zagrebu. Za navedene uzorke Državni inspektorat još nije primio ispitni izveštaj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Podsetimo, pre nekoliko dana se nekoliko osoba u Hrvatskoj javilo sa simptomima trovanja.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike