Urnebesna situacija u Hrvatskoj: Spavao na poslu, pa tužio ministarstvo - moraju da mu plate 10.000 evra!

01.11.2023

17:43

0

Uspeo je da dokaže da su ga od 2013. do 2018. šikanirali, nisu mu davali radne zadatke, isključivan je iz zajedničke dokumentacije

Urnebesna situacija u Hrvatskoj: Spavao na poslu, pa tužio ministarstvo - moraju da mu plate 10.000 evra!
Prima platu da ne radi ništa - Copyright Profimedia

Sindikalni poverenik u Ministarstvu za demografiju, porodice, mlade i socijalnu politiku Hrvatske koji je dobio otkaz, dokazao je nakon dugotrajnog sudskog postupka da je punih pet godina bio omalovažavan na radnom mestu, da je bio uznemiravan te da mu je povređeno dostojanstvo.

Zbog toga mu to resorno ministarstvo u Hrvatskoj, prema  presudi Opštinskog radnog suda u Zagrebu, mora platiti deset hiljada evra odštete.

Kako se navodi, on je uspeo da dokaže da su ga od 2013. do 2018. šikanirali, nisu mu davali radne zadatke, isključivan je iz zajedničke dokumentacije. Neutvrđeno su ga prozivali kao lošeg radnika, a čak je završio i u medijima jer je navodno spavao na radnom mestu. Neko ga je pri tome fotografisao i prosledio fotografije novinarima. Objavljene su uz komentar da je reč o "uspavanom državnom službeniku".

- Uznemiravan sam i kao sindikalni poverenik jer svoj rad poverenika nisam hteo kompromitirati pod pritiskom nadređenih, ukazujući na postojeće nezakonitosti, posebno iz službeničkih odnosa. Nadređeni su zbog toga na mene vršili strašan psihološki pritisak optužujući me da sam medijima davao informacije koje su narušavale ugled Ministarstva - objašnjavao je zaposleni.

Iako nije dobijao zadatke, uredno je ocenjivan kao državni službenik.

- Na neko vreme oduzeli su mi i kompjuter pa nisam ništa mogao raditi - rekao je između ostalog navodeći kako je ukazivao na neprovilnosti, te i da je sve počelo 2013. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike