Španska policija uhapsila Hrvata: Muškarac "pao" na benzinskoj pumpi sa ogromnom količinom heroina

22.10.2023

12:59

0

Zaplenjeni heroin ima personalizovani pečat ispisan na persijskom jeziku, što u prevodu znači "dobro urađeno“

Španska policija uhapsila Hrvata: Muškarac "pao" na benzinskoj pumpi sa ogromnom količinom heroina
Ilustracija - Copyright AP Photo/Joan Monfort

Španska policija je na benzinskoj pumpi na auto-putu Salnes u Galiciji zaustavila vozača, hrvatskog državljanina, kod kojeg je u prtljažniku automobila pronađeno 30 kilograma heroina. 

Vozač je upravljao kombijem slovenačke registracije, koji je sa 30 kilograma heroina pronađen oko 22 sata uveče u sredu, 18. oktobra, kao rezultat policijske istrage koja je počela sredinom avgusta nakon saznanja o međunarodnoj akciji uvoza velikih količina heroina u Španiju i Portugal, prenosi hrvatski portal index.

Istražitelji veruju da je droga došla iz Irana, bila sakrivena u Holandiji i ušla u Španiju preko Pirineja.
U akciji pod nazivom "Operacija Baba," kombi je lociran u Salnesu i u ranim satima od srede do četvrtka agenti su pretresli vozilo. Unutar kamiona pronađen je skriveni odeljak "savršeno dizajniran" da sakrije 30 vakuumski zapečaćenih paketa, od kojih je svaki sadržao kilogram heroina.

Vozač je uhapšen i priveden u policijsku stanicu, gde je odbio da da izjavu policiji. Određen mu je privremeni pritvor bez mogućnosti plaćanja kaucije. Protiv muškarca se vodi istraga za krivično delo protiv javnog zdravlja.

Zaplenjeni heroin ima personalizovani pečat ispisan na persijskom jeziku, što u prevodu znači "dobro urađeno“, prenosi "Index.hr"

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike