"King" akcija policajaca: Uhapšeno pet osoba, oduzete cigarete vredne skoro 250.000 evra!

17.10.2023

23:45

0

Otkrivena je i mašina za pravljenje ručno motanih cigareta

"King" akcija policajaca: Uhapšeno pet osoba, oduzete cigarete vredne skoro 250.000 evra!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Banjaluke realizovali operativnu akciju "King", u okviru koje su izvršeni pretresi stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na šest lokacija.

Kako se navodi, operativna akcija “King” realizovana je zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična dela nedopušten promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe, nedozvoljena trgovina u vezi sa krivičnim delom organizovani kriminal, pišu mediji.

Uhapšeno je pet osoba, koje su sprovedene u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 83.566 kutija cigareta tržišne vrednosti oko 208.915 evra (417.830 KM, 331 kilogram rezanog duvana tržišne vrednosti oko 3.317 evra (6.634 KM) i 1.823 kutije ručno motanih cigarete čija je tržišna vrednost oko 1.367 evra (2.734 KM) koje nisu obeležene akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Otkrivena je i mašina za pravljenje ručno motanih cigareta, dokumentacija, te i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična dela.

Navedene aktivnosti realizovane su po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva, a u saradnji sa UIO BiH i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Srpskainfo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike