Uhapšeni krijumčari 114 kilograma kokaina u Peruu: Potraga za Crnogorcem koji je sve organizovao!

16.10.2023

16:16

0

Autor: Mi. S.

Kancelarija tužilaštva grada Kalao zaplenila je 114 kilograma kokaina koji je bio sakriven u kamionu

Uhapšeni krijumčari 114 kilograma kokaina u Peruu: Potraga za Crnogorcem koji je sve organizovao!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Peruanska policija traga za državljaninom Crne Gore zbog šverca 114 kilograma kokaina prema Evropi. U akciji policije i tužilaštva kojom je šverc sprečen, a droga zaplenjena, uhapšeno je troje peruanskih državljana, dok je kao odgovoran za kokainsku pošiljku označen crnogorski državljanin, čije ime nije navedeno.

Protiv trojice uhapšenih Peruanaca vodi se istraga zbog krivičnog dela neovlašćeni promet drogom. Kancelarija tužilaštva specijalizovanog za krivična dela neovlašćene trgovine drogom grada Kalao zaplenila je 114 kilograma kokaina koji je bio sakriven u kamionu. Droga je potom brodom trebalo da bude poslata za Evropu.

Navodi se da su uhapšeni Santjago Himenez Velaskez, Huan Reina Sančez i Segundo Sangama Flores, koji će ostati u pritvoru do 15 dana.

Tokom akcije zaplenjena su i tri vozila, uključujući kamion sa drogom, kao i 3.200 dolara i 1.200 evra. Kako je saopštilo tužilaštvo u Kalau, droga je trebalo da bude poslata u Evropu morskim putem.

Evropol je, da podsetimo, nedavno formirao Operativnu radnu grupu "Balkanski kartel" čiji je član i Crna Gora, a radi lakše razmene obaveštajnih podataka kako bi bio zaustavljen međunarodni šverc kokaina. Grupa je formirana da bi se pružio odgovor na pretnju od balkanskih kriminalaca.

Operativna radna grupa okuplja zemlje iz regiona Balkana, EU i celog sveta, tako da mogu efikasno da ciljaju ove kriminalne mreže pod vođstvom članova koji su blisko povezani sa kriminalnim grupama u regionu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike