Počeo obračun sa Srbima u Crnoj Gori: Gradonačelnik Nikšića prvi u regionu završio u tužilaštvu zbog Srebrenice

18.08.2021

12:53

0

Autor: M. I.

Kovačevića je tužilaštvu prijavio DPS Mila Đukanovića

Počeo obračun sa Srbima u Crnoj Gori: Gradonačelnik Nikšića prvi u regionu završio u tužilaštvu zbog Srebrenice
Copyright Printscreen/Youtube, Radio Televizija Budva

Gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević saslušan je danas u Višem tužilaštvu zbog svog stava koji je izneo vezano za Srebrenicu.

Kovačevića je tužilaštvu prijavio DPS Mila Đukanovića, piše Borba.me.

pročitajte još:

– Bio sam u Višem državnom tužilaštvu da dam izjavu povodom krivične prijave DPS-a kojom sam optužen za negiranje navodnog genocida u Srebrenici.

Sada je jasno da je DPS Rezoluciju u parlamentu Crne Gore glasao da bi se sa svojim saveznicima kroz nju obračunavao sa svojim političkim protivnicima i srpskim narodom u Crnoj Gori i regionu. Vidimo da postoje pokušaji isleđivanja mojih sunarodnika i u regionu i jasno je da je ovo deo šire akcije protiv naroda kom pripadam. Sve ovo se dešava a da pritom za 400.000 proteranih Srba iz Hrvatske i 200.000 proteranih Srba iz Sarajeva, kao i za neprebrojane hiljade pobijenih Srba u tom ratu nema nikakve pravde, niti su zločinci kažnjeni.

U pravosudnom smislu ovi događaji su ili prećutani ili su vinovnici oslobođeni pred “sudovima”. Ako tu imamo nejednak odnos onda je sve jasno.

Tako će biti jasno da ako otpočnu proces protiv mene da se to radi po političkoj osnovi u sklopu obračuna sa srpskim narodom koji je, kao što vidimo, otpočeo Rezolucijom koja je donesena u junu”, saopštio je Marko Kovačević po izlasku iz tužilaštva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike