Preokret u formiranju vlade Crne Gore: Spajić ponudio koaliciji Za budućnost Crne Gore mesto predsednika Skupštine

10.10.2023

11:55

0

Portal pozivajući se na svoja saznanja piše da je do te ponude došlo nakon što Demokratska Crna Gora nije pristala da presudan glas za izbor nove vlade dođe od predsednika DUA Mehmeda Zdenke

Preokret u formiranju vlade Crne Gore: Spajić ponudio koaliciji  Za budućnost Crne Gore mesto predsednika Skupštine
Copyright R.R./ATAImages

Portal RTCG piše danas da je došlo do preokrata u pregovorima o formiranju nove crnogorske vlade, odnosno da je mandatar Milojko Spajić ponudio koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG) mesto predsednika Skupštine i 40 odsto po dubini u zamenu za podršku manjinskoj  vladi.


Portal pozivajući se na svoja saznanja piše da je do te ponude došlo nakon što Demokratska Crna Gora nije pristala da presudan glas za izbor nove vlade dođe od predsednika DUA Mehmeda Zdenke, koji je na junskim izborima bio na listi DPS-a.

Ta opcija, navode, nije neprihvatljiva ni manjinama. U tom slučaju iz igre bi, kažu, ispale Demokrate i GP URA koji bi se preselili u opoziciju sa DPS-om.

"Ponuda je na stolu i na potezu je koalicija Za budućnost Crne Gore. Manjinskim partijama, kako saznajemo, ne smeta da sa ZBCG prave vlast pod uslovom da ne participaciju u 44. Vladi", piše portal.

Rečeno im je, dodaju, da će ZBCG morati da se odredi u odnosu na ponudu u naredna dva dana jer je Spajiću Predsedništvo dalo rok do petka da ih izvesti da li može da formira vladu ili ne.

U ZBCG su, saznaje RTCG, odlučni da se DPS-u nikako ne sme dozvoliti povratak na vlast, pa ni kroz manjinsku podršku Vladi, tako da će ozbiljno razmotriti sve mogućnosti pre definitivne odluke. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike