Nezapamćeni požar u Hrvatskoj! Gori plastika, građanima je stiglo upozorenje da ne izlaze napolje! I škole ne rade (FOTO/VIDEO)

04.10.2023

07:16

0

Autor: J. S. J.

Požar je zahvatio i deo objekta i još uvek nije lokalizovan

Nezapamćeni požar u Hrvatskoj! Gori plastika, građanima je stiglo upozorenje da ne izlaze napolje! I škole ne rade (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/HINA/Igor Vučković

Zbog velikog požara u osječkoj fabrici "Drava International" na izlazu iz Osijeka prema Brijestu i dima koji se širi, sistem uzbunjivanja Civilne zaštite - SRUK poslao je jutros SMS poruku stanovnicima Osijeka da zatvore prozore i da se ne preporučuje zadržavanje na otvorenom.

Nastavu za danas su otkazale škole s područja Antunovca, Ernestinova, Laslova, Čepina i Vuke. Vetar čestice nosi prema tim mestima, prenosi Hina.

 

 

Naime, oko 40 minuta iza ponoći u krugu dvorišta firme Drava International u osječkom prigradskom naselju Brijest došlo je do požara. Gori plastična masa i ambalaža, javila je policija.

Požar gasi oko 50 vatrogasaca, prenosi Index.

 

 

"Stanje je veoma ozbiljno, ovo je požar do sada nezapamćenih razmera na području Osijeka. Dojava je došla oko 40 minuta iza ponoći. Gori nekoliko hiljada kvadratnih metara uskladištene plastike na otvorenom", rekli su nadležni.

Požar je zahvatio i deo objekta i još uvek nije lokalizovan.

"Veoma složena operacija je, bilo je dosta zapaljivih plinova i tečnosti koji su morali biti izmešteni", rekao je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska političar Dragan Vulin.

Građani su dobili poruku da ne izlaze napolje bez nužne potrebe.

Tanjug/HINA/Igor Vučković
 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike