Krivična prijava za pomahnitalog maturanta iz Bijelog Polja: Poznato zbog čega je pretio pištoljem svojim vršnjacima

26.09.2023

23:00

0

Autor: M. Vu.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju saopšteno je da je formiran predmet povodom događaja

Krivična prijava za pomahnitalog maturanta iz Bijelog Polja: Poznato zbog čega je pretio pištoljem svojim vršnjacima
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv učenika srednje škole u Bijelom Polju Aldina Strikovića (18) zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu više osoba.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju saopšteno je da je formiran predmet povodom događaja.

- Iz krivične prijave i priloga uz istu, proizilazi da je učenik A.S. u dvorištu Srednje elektro-ekonomske škole, nakon kraće rasprave, nasrnuo na učenika S.B., kada su ih drugi učenici razdvojili da ne bi došlo do fizičkog kontakta, da bi zatim otišao do svog vozila parkiranog u krugu škole, iz istog uzeo gasni pištolj marke “Blow”, repetirao ga u pravcu više lica i mahao njime, kojom prilikom im je uputio reči pretnje, što je kod prisutnih izazvalo osećaj ugroženosti i straha, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu - navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Dodaje se da je u toku postupak izviđaja i da je postupajuća tužiteljka saslušala Strikovića i svedoka - oštećenog Bubanju.

- Radi razjašnjenja ove krivično-pravne stvari, saslušaće se i drugi svedoci – oštećeni, kao i prikupiti drugi dokazi, nakon čega se doneti odluka o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena - navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike