Plenković demantovao navode: Hrvatska neće imati žicu na granici, s druge strane žive Hrvati

25.09.2023

15:19

0

Predsednik vlade je rekao da krijumčari ljude zarađuju na tuđoj nesreći i istovrremeno predstavljaju ogroman problem i za EU

Plenković demantovao navode: Hrvatska neće imati žicu na granici, s druge strane žive Hrvati
Andrej Plenković - Copyright Profimedia

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da problem migrantske krize i incidenata koji se događaju na granici sa BiH moraju biti rešavani na spoljnim granicama EU i Šengena, kao i da Hrvatska neće imati žicu na granicama, jer i sa druge strane, kazao je, žive Hrvati. 

Plenković je to rekao na obeležavanju godišnjice Istarske županije i dodao da "Srbija i BiH moraju da usklade vizni režim sa Evropskom unijom".

On je rekao da krijumčari ljude zarađuju na tuđoj nesreći i istovrremeno predstavljaju ogroman problem i za EU. “Hrvatska nema žicu na granici s BiH niti će je imati. S druge strane žive Hrvati”, izričit je Plenković.

Na ponovljena pitanja o smenama u HEP-u i da li strahuje da će ostati bez podrške koalicionih partnera, Plenković je rekao da je to pitanje u domenu Vlade, a ne koalicionih partnera.

Najavio je da će sastanak stranaka vladajuće koalicije biti sutra.

Tvrdi da ga šef HEP-a Frane Barbarić ne drži u šaci i ističe da o tom pitanju treba šire razmišljati i pogledati ulogu HEP-a u paketu mera.

O tome da afera u HEP-u šteti vladajućoj većini, Plenković kaže da o tome ništa nije čuo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike