Hrvati imaju radikalan zahtev: Zbog migranata na granice sa Srbijom i BiH postaviti vojsku

22.09.2023

09:57

0

Suverenisti smatraju da je krajnje vreme da se povuku radikalni potezi kako bi se zaštitile hrvatske granice, ali i bezbednost građana u pograničnim područjima.

Hrvati imaju radikalan zahtev: Zbog migranata na granice sa Srbijom i BiH postaviti vojsku
Vojska Hrvatske - Copyright Profimedia

Poslanički klub Hrvatskih suverenista smatra da Hrvatska zbog sve većeg priliva ilegalnih migranata i sve češćih incidenata, u cilju zaštite svoje i spoljne granice EU, "mora pod hitno na granice s BiH i Srbijom da pošalje vojsku, ali i da započne postavljanje žice", prenosi Hina.

Iz poslaničkog Kluba Hrvatskih suverenista juče su saopštili da je, s obzirom na sve veći priliv ilegalnih migranata u Hrvatsku, što rezultira i sve češćim incidentima, krajnje vreme da se povuku radikalni potezi kako bi se zaštitile hrvatske granice, ali i bezbednost hrvatskih građana u pograničnim područjima. 

Uprava carina
 

 

Povodom najnovijeg incidenta sa ilegalnim migrantima, kada su se na granici sa BiH navodno čuli pucnji po hrvatskoj policiji, iz ovog poslaničkog kluba kažu da to samo pokazuje da se bez radikalnih mera problem ilegalnih migranata neće rešiti ili bar umanjiti. 

- Hrvatska mora, kako bi zaštitila svoje granice, ujedno i spoljne granice Europske unije, pod hitno na granice s BiH i Srbijom da pošalje vojsku, ali i krene sa postavljanjem žice jer je to očigledno jedini način zaštite od sve učestalijih upada migranata na hrvatsku teritoriju - navodi Hrvatski suverenisti.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović saopštio je juče da je u toku kriminalističko istraživanje o okolnostima pucnjave sa teritorija BiH, kojoj su u sredu svedočili hrvatski policajci na graničnom području kod Rakovice, nakon što su grupu ilegalnih migranata sprečili pri ulasku u Hrvatsku.

Karlovačka policija ranije je saopštila da su policajci, koji su grupu ilegalnih migranata sprečili pri ulasku u Hrvatsku, svedočili pucnjevima na graničnom području u mestu Koranski Lug kod Rakovice.

Sa BiH strane, međutim, takvih informacija nije bilo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike