Podgoričaninu koji se sumnjiči da je vozio kopače tunela određeno zadržavanje do 72 sata: Na saslušanju se branio ćutanjem!

24.09.2023

16:41

0

Njemu se na teret stavljaju krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja, putem pomaganja

Podgoričaninu koji se sumnjiči da je vozio kopače tunela određeno zadržavanje do 72 sata: Na saslušanju se branio ćutanjem!
Tunel u Podgorici - Copyright Profimedia/Printscreen/X/Janek

Podgoričanin P. M. (31), koji je uhapšen u predmetu formiranom povodom kopanja tunela do depoa Višeg suda saslušan je danas u Osnovnom državnom tužilaštvu i određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

On se na saslušanju, branio ćutanjem, prenela je RTCG. Njemu se na teret stavljaju krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja, putem pomaganja.

Policija ga je u tužilaštvo sprovela na sporedni ulaz - ulaz Suda za prekršaje, prenele su podgoričke "Vijesti". On se, kako navodi list, sumnjiči da je vozio kopače tunela od Zabjela do centra grada, kada su odlazili da prave podzemni prolaz do depoa Višeg suda, a uhapšen je juče.

Prema nezvaničnim informacijama, on im je bio kontakt tačka, pomagao im da nesmetano borave u Podgorici i obezbeđivao im alat kojim su obili sudsku prostoriju.

Podzemni tunel dugačak 30 metara između depoa Višeg suda i stana u suterenu zgrade u centru Podgorice otkriven je 11. septembra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike