Policajac praznio pištolj, pa slučajno upucao devojku (21): Telo uspešne sportistkinje pronađeno je u stanu u Osijeku

21.09.2023

23:44

0

Autor: M. Vu.

O smrti mlade devojke oglasio se i Davor Božinović, ministar unutrašnjih poslova, koji je samo potvrdio da je njeno telo pronađeno u Osijeku

Policajac praznio pištolj, pa slučajno upucao devojku (21): Telo uspešne sportistkinje pronađeno je u stanu u Osijeku
Ilustracija - Copyright Profimedia

Nakon sprovedene istrage o smrti devojke u Osijeku, neslužbene informacije o samoubistvu su se ispostavile netačnim. Prema saznanjima portala Index, utvrđeno je da je devojku usmrtio njen dečko, koji je inače policajac, koristeći službeni pištolj.

Policajac je uhapšen i priveden pritvorskom nadzorniku. Istragom je otkriveno da je neoprezno rukovao pištoljem, što je dovelo do tragedije. On je slučajno ispraznio pištolj, pri čemu je poslednji, sigurnosni metak pogodio devojku koja je preminula na licu mesta, prenosi izvor Indexa.

Protiv policajca je podignuta krivična prijava za dovođenje u opasnost opšteopasnom radnjom iz nehata. Istragom je utvrđeno da nije postojala namera, već je do tragedije došlo usled neopreznosti policajca koji nije imao značajno iskustvo u rukovanju oružjem. Policajac ima 27 godina, dok je preminula devojka rođena 2002. godine.

"Sinoć, oko 22.05 sati u stanu u Osijeku došlo je do smrtnog stradanja 21-godišnjakinje. U ovom trenutku nismo u mogućnosti da damo više informacija o dinamici ovog događaja, osim činjenice da je smrt devojke nastupila od vatrenog oružja, a koje je ujedno i službeno oružje policijskog službenika koji je van službe, u vreme događaja bio prisutan u stanu. Policijski službenici nastavljaju s utvrđivanjem svih činjenica i okolnosti ovog događaja, a o čemu ćemo pravovremeno obavestiti javnost", objavila je policija.

O smrti mlade devojke oglasio se i Davor Božinović, ministar unutrašnjih poslova, koji je samo potvrdio da je njeno telo pronađeno u Osijeku, u stanu u Donjem gradu, u sredu uveče.

"Devojka je imala 21 godinu. Na licu mesta pronađen je pištolj koji pripada policijskom službeniku koji je, u trenutku kad se to dogodilo, bio u stanu", rekao je kratko ministar.

Studentkinja se bavila tekvondoom

Smrt devojke desila se u stanu 27-godišnjeg policajca u kom je on, nezvanično saznaje "Glas Slavonije", živeo sam. Stradala devojka bila je uzorna studentkinja i sportistkinja, pohađala je Pravni fakultet u Osijeku i uspešno se bavila tekvondoom, sportom u kojem je ostvarivala zapažene rezultate.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske su odbacili priču koja je počela da kruži Osijekom da se događaj pokušalo zataškati od javnosti.

"Istog trenutka kada je ovaj tragični događaj prijavljen počeo je policijski uviđaj, pa tako i ispitivanje policajca izvan službe koji je zadužio pištolj iz koga je usmrćena devojka. O svemu je obavešteno i nadležno državno tužilaštvo, a uviđaj je vodila zamenica županijskog državnog tužioci. Rezultate uviđaja će PU osječko-baranjska proslediti upravo tom nadležnom državnom tužilaštvu", rekao je načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike