Haos u Splitu: Policajci jurili provalnika, on ih napao čekićem i pijukom!

18.09.2023

23:00

0

Policajci su nastavili da ga ganjaju, da bi ga na kraju i sustigli u Doverskoj ulici

Haos u Splitu: Policajci jurili provalnika, on ih napao čekićem i pijukom!
Ilustracija - Copyright Profimedia

U subotu, 16. septembra operativno dežurstvo Druge policijske stanice Split, oko 1.18 sati primilo je dojavu građanina da je provaljeno u poslovni prostor u Trondhajmskoj ulici u Splitu, javlja "Slobodna Dalmacija".

Policijski službenici su odmah otišli na lice mesta. Policijski službenik koji se prvi približio mestu uočio je da su na prostoru otvorena vrata i oprezno se približio, sumnjajući da je provalnik još unutra.

U tom trenutku vrata se naglo otvaraju i iz prostora na policajca nasrće nepoznati muškarac koji je u ruci držao oruđe nalik na sekiru s drvenom drškom, kojim ga je napao, udarivši ga u grudi.

Policijski službenik je pao na pod, a muškarac je počeo da beži, ali je policajac ustao i potrčao za njim s još dvojicom kolega. Naredili su mu da stane, ali muškarac se oglušio i nastavio da beži.

Policajci su nastavili da ga ganjaju, da bi ga na kraju i sustigli u Doverskoj ulici.

U trenutku kada su ga sustigli, muškarac se okrenuo prema njima držeći u rukama čekić i pijuk, ali su upotrebili sredstva prisile, izbili mu iz ruke oruđe i upotrebio biber sprej.

Muškarac je i nakon što je oboren na zemlju nastavio s aktivnim otporom, čak i nakon što su mu stavljene lisice. Nakon pružene lekarske pomoći, odveden je u službene prostorije radi istrage. Utvrđeno je da se radi o 47-godišnjem državljaninu Severne Makedonije.

Na licu mesta obavljen je uviđaj, pronađen provalnički alat i utvrđena oštećenja na obijenom sefu iz kojeg je otuđeno 205 evra koji su i pronađeni kod muškarca, te su utvrđena oštećenja na još jednom sefu koji nije uspeo da otvori jer su ga policajci očigledno prekinuli svojim dolaskom.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike