Ko je iskopao misteriozni tunel od stana do Višeg suda u Podgorici? Novi detalji istrage, u depou suda nalazilo se 9 tona droge i oružje!

13.09.2023

09:52

0

Izvršioci su da bi došli do prostorija suda morali da iskopaju i probiju zidove debljine 70 do 80 centimetara

Ko je iskopao misteriozni tunel od stana do Višeg suda u Podgorici? Novi detalji istrage, u depou suda nalazilo se 9 tona droge i oružje!
Tunel u Podgorici - Copyright Profimedia/Printscreen/X/Janek

Nerovatna, pomalo filmska priča stiže iz Crne Gore gde je otkriven tunel koji vodi od iznajmljenog stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda u Podgorici!

Krađa ili bekstvo, istraga će utvrditi, a za sada se u medijima pojavljuju oprečni podaci.

Naime, tunel je dugačak čak 40 metara, a u depou suda se navodno nalazilo devet tona droge, 400 komada oružja, municija, eksplozivi i razni dokumetni.

Prema rečima izvora bliskog istrazi, sumnja se da je tunel ranije iskopan, jer prilikom uviđaja nije pronađen alat za kopanje, niti bilo kakve mašine.

- Sumnja se da je tunel ranije iskopan. Za sada sve upućuje na to da je svrha korišćenja ovog prolaza bila motivisana radi pristupa određenim sudskim predmetima-dokazima, više nego što bi bio korišten za neko bekstvo. Međutim još se svaka sumnja proverava. Još nema konačnog stava istrage u odnosu na to. U tunelu nisu zatečeni nikakvi građevinski predmeti ili mašine, što ukazuje da su radovi na njemu još ranije gotovi. Istraga je i dalje u toku - navodi nezvanično izvor blizak slučaju.

Stan iznajmljen pre dva meseca

Stan iz kojeg je prokopan tunel iznajmljen je pre dva meseca. Mediji navode da je uhapšen vlasnik tog stana, ali da se traga za osobama koje su ga koristile. Stan se nalazi u Njegoševoj ulici naspram zgrade Višeg suda.

Izvršioci su da bi došli do prostorija suda morali da iskopaju i probiju zidove debljine 70 do 80 centimetara, rekao je predsednik Višeg suda Boris Savić.

Ilustracija Profimedia
 

- Imamo sumnju da je meta bio lak pristup sudu i prostoriji za zadržavanje, jer se nalazi u neposrednoj blizini prostorije za zadržavanje - naveo je Savić.

Demantovao je informacije da bilo šta od dokumentacije u depou suda u nedostaje.

- Zatekli smo pomerane predmete u depou. Obavljen je popis, gotovo ništa ne nedostaje, to smo uvideli. Konstatovano je da su predmeti ispreturani. Informacije da je nešto ukradeno nisu istinite - istakao je Savić.

Ipak, šef crnogorske Uprave policije Nikola Terzić nije saglasan sa tim.

- Za razliku od predsednika Višeg suda, koji je saopštio da gotovo nijedan dokaz iz depoa ne nedostaje, mislim da niko nije uložio toliki trud i napor zbog rekreacije, iako bih voleo da je on u pravu, a da ja grešim. Plašim se da će istina biti drugačija - rekao je Terzić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike