Misteriozni tunel u Višem sudu u Podgorici: Otvor vodi do iznajmljenog stana (FOTO)

12.09.2023

13:21 >> 14:41

0

Predsednik Višeg suda sumnja da osoba koja je kopala tunel nije želela da ukrade dokaz već nešto drugo

Misteriozni tunel u Višem sudu u Podgorici: Otvor vodi do iznajmljenog stana (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Tunel prokopan ispod Višeg suda u Podgorici izlazi u stan naspram zgrade tog suda, koji je iznajmljen pre dva meseca, saznaju podgoričke Vijesti iz Uprave policije.

Prema istim informacijama, istražitelji su utvrdili ko je vlasnik stana, a trenutno tragaju za onima koji su boravili u njemu. Predsednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić kazao je, na današnjoj pres konferenciji povodom upada u depo tog suda, u kom se čuva dokazni materijal, da je prokopan tunel ispod zgrade suda do depoa.

On, međutim, nije izneo više detalja o tome koliko je tunel dugačak, širok i odakle vodi.

 

 

Prethodno je objavljeno da tunel navodno vodi do depoa.

- Na dobro sakrivenom mestu pronađen je otvor tunela, koji je morao da bude pravljen duži vremenski period. Uviđaj je završen, ne znamo šta se moglo sve desiti da taj otvor nije primećen. Nama je najvažnije da smo zatvorili nešto što je predstavljalo opasnost - istakao je Savić.

Predsednik Višeg suda sumnja da osoba koja je kopala tunel nije želela da ukrade dokaz koji je već bio predmet veštačenja, već da se pokušavalo doći u blizinu sobe za zadržavanje i da je možda pokušano bekstvo.

"Nije ukraden laptop kralja kriptovaluta"

Negirao je navode pojedinih medija da je ukraden laptop korejskog "kralja kriptovaluta" Do Kvona, jer se on ni ne nalazi u depou.

- Istina je da su u Višem sudu u prostorijama depoa tog suda zatečeni tragovi drugih lica. Odmah je obaveštena policija, koja je nakon izvršenog uviđaja došla do iste konstatacije. Sproveden je popis, koji je trajao do ranih jutarnjih sati. Konstatovano je da gotovo ništa ne nedostaje - rekao je Savić.

Ilustracija Profimedia
Ilustracija

 

"Predmeti su ispreturani"

Kazao je kako je zabunu stvorilo to što stvari nisu bile na mestu i da je pregledom predmeta konstatovano da su ispreturani.

Savić je naveo da se sadržina kamera pregleda i da o tome još uvek ne može govoriti. Ukazao je da zgrada suda ima i 24-časovno obezbeđenje.

Predsednik Višeg suda je, na pitanje "Vijesti" kako su za tako kratko vreme uspeli da popišu imovinu i da izmere količine droge koje se čuvaju u depou, pojasnio da se tu nalazi ogroman broj fizičkih predmeta i da prvo traže da li nedostaju osetljivi predmeti. Detaljan pretres bi, ističe, trajao mesecima.

- Tunel je tačno otkriven pod zemljom, a istragom će se utvrditi koji je alat korišćen. Neverovatan je način izvršenja, kopanja tunela - dodao je, rekavši da ne vrše podzemnu kontrolu.

Pixabay/Pexels
Ilustracija

 

"Ne vidim potrebu da sud opterećuju dokazi"

Savić je naglasio da već duži vremenski period ukazuju na problem bezbednosti.

- Ne vidimo razlog zašto dokazi stoje još uvek u depou. Još uvek, međutim, nije nađeno rešenje za to - naveo je on.

Predsednik Višeg suda kazao je kako će predložiti da se materijalni dokazi čuvaju u posebnoj prostoriji koja će imati visok nivo bezbednosti

- Ne vidim potrebu da sud to opterećuje. Što se tiče moje odgovornosti, neka svi sami ocene. Vidim da su već neki javni funkcioneri sebi dali pravo to da rade bez poznavanja činjenica - rekao je Savić.

Kazao je da veruje da trenutna situacija neće osujetiti rad sudova, tako da će sigurnost biti pojačana.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike