Oglasio se Dodik: "Nemam nameru da se odazovem na poziv Tužilastva BiH"

21.08.2021

16:29

0

Autor: Nikola A.

Srpski član Predsedništva BiH formiranje predmeta po nametnutim izmenama Krivičnog zakona BiH vidi kao sled koji ide ka raspadu BiH

Oglasio se Dodik: "Nemam nameru da se odazovem na poziv Tužilastva BiH"
Copyright Printscreen / Youtube

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da nema nameru da se odazove na poziv Tužilaštva BiH na saslušanje.

Dodik je to rekao za RTRS, komentarišući navode da je jedna od 29 prijava koje se odnose na negiranje navodnog genocida i ratnih zločina podneta protiv njega.

Pročitajte još:

Srpski član Predsedništva BiH formiranje predmeta po nametnutim izmenama Krivičnog zakona BiH vidi kao sled koji ide ka raspadu BiH koja, kako je rekao, ne može da živi na ovaj način u kojem se “Bošnjaci raduju, jer imaju visokog predstavnika koji isključivo radi protiv Srba”.

On je ponovio da će svaki građanin Republike Srpske koji bude uznemiravan zbog nametnutih odredaba Krivičnog zakona BiH biti zaštićen.

– Ja nemam nameru ni odazvati se ni njima ni bilo kojem drugom, ali imam nameru ići u Sarajevo. Baš me interesuje kako će se ponašati. Šta da komentarišem, to govori o tome šta je pravi cilj bio Incka i ovih da dodatno naprave raskol. Mi ne priznajemo taj Sud, ne priznajemo te njihove aktivnosti. Nećemo ih priznati nikada, ako misle da imaju moć da nas hapse i teraju po zatvorima onda nek izvole odmah da krenu, dugog načina nema. Svaki građanin Republike Srpske, za koga saznamo da je zbog toga bio uznemiravan, biće zaštićen – poručio je Dodik.

Pročitajte još:

Tužilaštvo BiH u petak je saopštilo da je, nakon što je bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nametnuo zakon koji predviđa “zabranu i sankcionisanje genocida u Srebrenici”, primilo ukupno 29 prijava za kršenje tog zakona, među kojima je i prijava protiv Dodika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike