Automobilom oborio dedu na biciklu, pa nasrnuo na njega: Policija ga odmah uhapsila

19.08.2023

21:52

0

Povređenom 76-godišnjaku pružena je lekarska pomoć u zadarskoj bolnici gde su mu konstatovane teže telesne povrede

Automobilom oborio dedu na biciklu, pa nasrnuo na njega: Policija ga odmah uhapsila
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policijski službenici Policijske stanice Zadar sproveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom koji se sumnjiči za nanošenje teških telesnih povreda, javlja zadarski.hr.

Naime, 17. avgusta u 19.15 sati u Ninu u Ulici Grgura Ninskog osumnjičeni 26-godišnjak je izazvao saobraćajnu nesreću upravljajući kombijem zadarskih tablica. Vozio je a da prethodno nije proverio može li da pretiče bez opasnosti za druge učensike u saobraćaju. Počeo je da pretiče bicikl koji se kretao ispred njega, a kojim je upravljao 76-godišnji hrvatski državljanin, usled čega je levim retrovizorom udario u bicikl, a potom izašao iz vozila i fizički nasrnuo na 76-godišnjaka koji je potom pao na tlo, gde ga je osumnjičeni nekoliko puta udario nogom i pri tom ga teže povedio, nakon čega se vozilom udaljio s lica mesta.

Povređenom 76-godišnjaku pružena je lekarska pomoć u zadarskoj bolnici gde su mu konstatovane teže telesne povrede.

Na licu mesta policijski službenici su obavili uviđaj, a osumnjičeni 26-godišnjak je ubrzo pronađen i uhapšen i odveden u službene prostorije policije.

Urađenim alkotestom utvrđeno je da je imao 1,84 promila alkohola u krvi, i da je smešten u prostorije policije do otrežnjenja.

Protiv 26-godišnjaka će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo nanošenja teške telesne povrede. On je od juče u pritvoru.

Takođe, protiv njega će biti podnet i optužni predlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike