Vrhovno državno tužilaštvo ispituje slučaj koji je uzdrmao region: Milica iz Kolašina pokrenula lavinu, sutra se organizuje i protest

17.08.2023

18:56

0

Hrabra Kolašinka suprostavila se Turčinu koji je napao i uzvratila fizičkom silom, zbog čega je i dobila opomenu i nočanu kaznu koja je uznemirila mnoge

Vrhovno državno tužilaštvo ispituje slučaj koji je uzdrmao region: Milica iz Kolašina pokrenula lavinu, sutra se organizuje i protest
Hrabra Milica Živković iz Kolašina - Copyright RINA

Čitav region bruji o Milici Živković iz Kolašina koju je napao turski državljanin, ona mu je uzratila u samoodbrani i kada je napadača prijavljivala policiji i sama je dobila opomenu i da plazi novčanu kaznu jer je kako je navedeno - prekoračila nužnost u samoodbrani.

Ovaj slučaj zaokupio je veliku pažnju javnosti, a vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke u Crnoj Gori, Tijana Begović, zatražila je da postupajući tužilac preduzme sve mere i ispita sve činjenice vezane za događaj u Kolašinu.

- V.d. vrhovne državne tužiteljke zatražila je da se preduzmu sve mere radi rasvetljenja svih činjenica tog događaja, a posebno onih koje se odnose na nastanak telesne povrede kod M.Ž, i u vezi sa tim eventualnog postojanja krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti. Odluka je doneta nakon analize izveštaja postupajućeg tužioca, predmeta Suda za prekršaje, kao i policijskih spisa koji se odnose na događaj koji je Kolašinka prijavila protiv stranog državljanina. Begović će kontinuirano pratiti rad nadležnog državnog tužilaštva u tom predmetu“, navodi se u saopštenju VDT Crne Gore.

RINA
 

Sve se dogodilo u centru Kolašina, kada su Milica i njena drugarica primetile da ih prati nepoznat muškarac, a zatim im prišao i počeo neprimereno da dodiruje Milicu, prvo po licu a zatim i po intimnim delovima tela. Hrabra Kolašinka mu se suprostavila i uzvratila fizičkom silom, zbog čega je i dobila opomenu i nočanu kaznu koja je uznemirila mnoge.

- Ja sam imala sreću jer sam trenirala kik-boks i mogla sam sama da se odbranim od napadača. Da je naleteo na neku drugu devojku, koja nije bila u stanju da mu uzvrati, veliko je pitanje šta bi bilo i kako bi se sve završilo. Na ovu odluku sam se žalila, ne zbog novca koji moram da uplatim, već kako bi pravda bila zadovoljena, ali i drugim mladim ženama i nadležnim organima poslata poruka da žena ne bi trebalo da bude kažnjena ako se brani od napadača koji pokušava da je na bilo koji način ugrozi - rekla je Milica za RINU.

U znak podrške Milici Živković sutra će u Kolašinu biti održan protest, kako bi se dodatno skrneula pažnja na položaj žena kad je u pitanju bilo kakav vid nasilja nad njima i na činjenicu da ne bi trebalo da budu kažnjene ako uzvrate i na taj način se spasu od napadača.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike