Mladić umro od predoziranja heroinom, drug umesto da pozove Hitnu pomoć pobegao iz stana: Jeziv slučaj iz komšiluka

10.08.2023

18:27

0

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu za krivično delo omogućavanja uživanja opojnih droga, s naročito teškim posledicama

Mladić umro od predoziranja heroinom, drug umesto da pozove Hitnu pomoć pobegao iz stana: Jeziv slučaj iz komšiluka
Ilustracija - Copyright Profimedia

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv D. Mrkonjića (40) zbog sumnje da je trećim osobama omogućio uživanje heroina, usled čega je jedna od njih preminula.

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta, Mrkonjić je optužen za krivično delo omogućavanja uživanja opojnih droga, s naročito teškim posledicama.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Brčko distrikta, Mrkonjiću je stavljeno na teret da je 10. marta tekuće godine u porodičnom stanu u Brčkom, nakon što ih je tu pozvao, omogućio dvema osobama da konzumiraju opojnu drogu heroin, znajući da njeno konzumiranje može ozbiljno ugroziti zdravlje osobe koja je koristi.

Usled prekomernog konzumiranja ove opojne droge, te je noći nastupila smrt njegovog prijatelja B. B. iz Šamca.

Pixabay
 

Kako je navedeno u optužnici, žrtvi je droga ubrizgavana intravenski i kroz dišne puteve, što je dovelo do opšte višekrvnosti svih tkiva i organa. I pored naglog ugrožavanja zdravlja B.B, a potom i nastupanja smrti žrtve, optuženi je zajedno s drugim konzumentom pobegao iz stana, nikoga ne obavestivši o tome i ne pozvavši ni policiju, niti hitnu službu.

Pred Osnovnim sudom koji je potvrdio optužnicu, Mrkonjić je optužen za krivično delo omogućavanja uživanja opojnih droga, kojim su prouzrokovane naročito teške posledice.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora u trajanju od jedne do 10 godina.

Podizanjem optužnice protiv Mrkonjića, Tužilaštvo u saradnji s Policijom i drugim nadležnim institucijama, nastavlja procesuiranje teških krivičnih dela u vezi sa zloupotrebama opojnih droga na ovom području.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike