Vanredne mere odbrane od poplava na Savi, Muri i Dravi

06.08.2023

15:08

0

Na uklanjanju posledica nevremena u Hrvatskoj do sada je angažovano 1.505 vatrogasaca

Vanredne mere odbrane od poplava na Savi, Muri i Dravi
Reka Sava - Copyright Tanjug/HINA/ Robert Koren

Vanredne mere odbrane od poplava proglašene su danas u Hrvatskoj na Savi, a na snazi su i na Dravi i Muri, saopštila je civilna zaštita te zemlje.

Kako se navodi u saopštenju, u 12.00 sati uvedeno je vanredno stanje odbrane od poplava u vezi sa porastom vodostaja na 923 centimetra na merodavnom vodomeru Rugvica s tendencijom daljeg porasta. 

Vanredno stanje je na snazi i za područje vezano za Muru i Mursko Središće, gde je zabeležen rekordan vodostaj, a vanredne mere važe za područja: Drava - Botovo, OK Lonja-Strug - Ustava Prevlaka, Sava - Rugvica, Ustava Prevlaka i Dubrovčak, prenosi Hina.

Mura je poplavila kuće u Murskom Središću, hrvatskoj opštini na granici sa Slovenijom, a vodeni talas ide prema Sisku i Petrinji.

Reka Drava je u Varaždinu poplavila izletište, a iz Gradske uprave su upozorili građane da izbegavaju Dravsku šumu gde je palo nekoliko stabala.

Stotinak vatrogasaca jutros je postavljalo zečje nasipe kod Samobora.

Na uklanjanju posledica nevremena koje su u Hrvatskoj izazvale obilne padavine do sada je angažovano 1.505 vatrogasaca, koji su imali skoro 400 intervencija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike