Zemljotres se osetio u Rijeci: Epicentar u Sloveniji

29.07.2023

20:06

0

Do zemljotresa je došlo oko 19.30 sati

Zemljotres se osetio u Rijeci: Epicentar u Sloveniji
Ilustracija - Copyright Profimedia

Zemljotres jačine četiri stepena Rihterove skale pogodio je Rijeku. EMSC je najpre objavio da je epicentar kod tog Hrvatskog grada, ali su se potom ispravili i napisali da je bio u Sloveniji.

Do zemljotresa je došlo oko 19.30 sati. Najpre je objavljeno da je jačina zemljotresa 4,4 stepena Rihterove skale, ali je potom izašla ispravka informacije i saopšteno je da je ipak u pitanju četiri stepena.

Ipak, bez obzira na nove informacije, u Rijeci se jeste treslo, i to prilično jako.

 

 

"Jako se osetio. Kao da se tlo otvara. Grozan osećaj. Ne pamtim kad je bilo ovako jako. Dobro nas je uplašilo", "Jaka dva brza udarca, kao da je eksplozija. Nije bilo baš ugodno. Kratko i žestoko. Stakla su se tresla, bubnulo je i fino zaljuljalo neboder... Prilično jako podrhtavanje i kao grmljavina iz dubine zemlje. I potrajalo je", komentari su ljudi iz Rijeke i okoline na društvenim mrežama.

Ovo je drugi ztemljotres koji je danas pogodio Rijeku, a četvrti u Hrvatskoj poslednja 52 sata. Tokom poslepodneva zabeležen je i potres jačine 2,4 stepena koji se dogodio na 28 kilometara severoistočno od Rijeke, na dubini od jednog kilometra.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike