Drama u Hrvatskoj! Požar preti kućama kod Dubrovnika, kanaderi prizemljeni zbog vetra, čule se i detonacije mina (VIDEO)

26.07.2023

00:14

0

Na području Dubrovnika su trenutno aktivna dva požara na obali i oni se šire velikom brzinom

Drama u Hrvatskoj! Požar preti kućama kod Dubrovnika, kanaderi prizemljeni zbog vetra, čule se i detonacije mina (VIDEO)
Požar u Dubrovniku - Copyright Twitter_@SannaRauhansalo

Požari su zahvatili veliki deo Hrvatske, ali vatrogasci ocenjuju da postoji opasnost da vatra dođe do kuća na nekim područjima oko Dubrovnika.


Na području Dubrovnika su trenutno aktivna dva požara na obali i oni se šire velikom brzinom, prenosi portal Klix.ba.

U Dubrovačkoj župi požari bukte od ponedeljka uveče, a u borbi sa vatrenom stihijom su bila angažovana tri kanadera i 130 vatrogasaca.

 

 


U popodnevnim satima vatra je počela da se širi zbog jakog vetra, a kako javljaju hrvatski mediji, vatra je izazvala detonacije zaostalih mina na brdu iznad naselja Petrača.



Stjepan Simović, komandir vatrogasne jedinice Dubrovačko-neretvanske županije ocenio je da stanje na terenu nije dobro.


Prema njegovim rečima pored svega dobrog što je urađeno jak vetar je tokom dana, a ekstremno jak vetar tokom popodneva ponovo razbuktao vatru.

 


"Opet imamo požar, možda teži i zahtevniji. Trenutno ne preti kućama, ali je jako izvesno da će se to dogoditi", rekao je Simović.

On je potvrdio da kanaderi trenutno ne mogu da gase požare zbog vetra koji stvara  jake turbulencije i nemoguće uslove za letenje.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike